Avrupa’da barınamayan canavar Türkiye’yi sevdi!

Avrupa’da barınamayan canavar Türkiye’yi sevdi!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

04-04-24-01gun-page-0001-001.jpg

AVRUPA İLE TÜRKİYE ARASINDA EKONOMİK UÇURUM VAR!

Türkiye'de Ekonomik Zorluklar Artarken, Avrupa'da Enflasyon Geriliyor

Euro Bölgesi'nde yıllık tüketici enflasyonu şubat ayında yüzde 2,6 iken mart ayında yüzde 2,4'e geriledi. Bu gerileme Avrupa'da ekonomik durumun istikrarlı olduğunu gösteriyor. Ancak Türkiye'de durum tam tersi; aynı dönemde resmi enflasyon yüzde 68,5'e yükseldi.

Euro Bölgesi'nde mart ayında aylık enflasyon yüzde 0,8, yıllık enflasyon ise yüzde 2,4 oldu. Ekonomistlerin beklentisi ise aylık enflasyon için yüzde 0,9, yıllık enflasyon için yüzde 2,5 idi. Ancak açıklanan rakam beklentilerin altında kaldı.

Euro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon da martta düşüş gösterdi. Yıllık çekirdek enflasyon, mart ayında yüzde 2,9'a gerileyerek beklentileri karşıladı.

Türkiye'de ise mart ayında aylık enflasyon yüzde 3,16, yıllık enflasyon ise şaşırtıcı bir şekilde yüzde 68,5 oldu. Bağımsız kuruluşlar ve odaların hesaplamalarına göre, bu rakamlar daha da yüksek çıkıyor. Türkiye'de enflasyonun kontrol altına alınması için çeşitli adımlar atılıyor ancak sonuçlar beklenen düzeyde olmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun artışını uluslararası faktörlere bağlayarak, pandemi sonrası tüm dünyanın karşı karşıya olduğu bir sorun olduğunu belirtiyor. Ancak ekonomi yönetimi, önceki dönemdeki politikaların etkisinin daha büyük olduğunu iddia ediyor.

Avrupa'da enflasyonun genel olarak düşük seyrettiği, Litvanya'nın en düşük enflasyona sahip olduğu, Hırvatistan'ın ise zirvede olduğu görülüyor. Almanya gibi önde gelen ekonomilerde ise enflasyonun istikrarlı bir şekilde seyrettiği gözlemleniyor.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar