Avrupa yeni bir savaşın eşiğinde: Transdinyester’de 'sahte bayrak' iddiaları bölgeyi hareketlendirdi

Avrupa yeni bir savaşın eşiğinde: Transdinyester’de 'sahte bayrak' iddiaları bölgeyi hareketlendirdi
Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaşın başka bir ülkeye sıçramasından korkulurken, Moldova toprakları içinde yer alan ve Rus ayrılıkçıların yaşadığı Transdinyester’de hareketli günler yaşanıyor. Bölgede yapılan saldırılar üzerine açıklama yapan Ukrayna ve Rusya tarafı birbirini suçlarken, Transdinyester'deki Rus yanlısı yönetim, Ukrayna güçlerinin benzin depolarının olduğu bir köye ateş açtığını iddia etti.

O ÜLKE DİKEN ÜSTÜNDE: UKRAYNA VE RUSYA'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA!

Avrupa''da yaşanan sıcak çatışma yeni krizleri tetiklemeye devam ediyor. Son olarak Moldova''nın doğusunda yer alan ve Sovyetler Birliği''nin dağılması ile Moldova sınırları içinde kalan Transdinyester’de tansiyon son günlerde oldukça yüksek. Moldova toprakları içinde tek taraflı bağımsızlık ilan eden ve Rusya tarafından desteklenen bölgede meydana gelen patlama birçok soru işaretine neden oldu.

UKRAYNA''YI SUÇLADILAR

Yaşanan gelişmeler üzerine Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’yı Transdinyester’de saldırı düzenlemekle suçlarken, gerçekleştirilen saldırının kışkırtma amacıyla düzenlenen bir ''sahte bayrak'' operasyonu olduğunu iddia etti. Zelenskiy''nin bu iddialarına yanıt veren bölgedeki Rus yanlısı yönetim ise yaşanan saldırılan için Ukrayna''yı suçladı. Açıklama yapan Transdinyester’deki Rus yanlısı yetkililer,  “Bu saldırıların izleri Ukrayna’ya gidiyor” açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Yerel basında çıkan haberlere göre, Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolünde bulunan Transdinyester''in sözde başkenti Tiraspol''deki "Devlet Güvenlik Bakanlığı" binasına saldırı düzenlendi. Saldırının roketatarla gerçekleştirdiği bilgisine yer verilen haberlerde, binanın önemli hasar gördüğü ve olay yerinde itfaiyenin görev aldığı belirtildi. Transdinyester İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırı nedeniyle kimsenin yaralanmadığı duyuruldu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar