Avrupa ülkelerine gitmek isteyenlerin yeni rotası belli oldu! Vize ambargosunu kıran ilk ülke o oldu

Avrupa ülkelerine gitmek isteyenlerin yeni rotası belli oldu! Vize ambargosunu kıran ilk ülke o oldu
Türkiye’den Avrupa’ya gitmek isteyenlerin vize başvuruları red yemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi şantaj diye nitelendirdği vize ambargosunu kıran ilk ülke Macaristan oldu. Macaristan, Türkiye’den Schengen başvurusu yapan vatandaşlara ortalama 8-10 gün içerisinde onay veriyor.

GÜLSÜM ALPKIRAY/ ALPKIRAY

Türkiye’den Avrupa’ya gitmek isteyen vatandaşlar vize başvuruları için randevu bekliyor. Son 6 ayda yapılan vize başvurularının yarısı red alırken bu sayı seçimden sonra daha da arttı. Türkiye’nin Schengen vize red oranı savaş nedeni ile ambargoların odağında olan Rusya’yı bile geçti. Aylar süren vize işlemlerinde kontenjanlar düşürüldü ancak bu koşullara rağmen red oranları arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan vize başvuruları için yaptığı açıklamada, ‘siyasi şantaj’ ifadesini kullanmıştı. Bulgaristan ise bu süreçte gümrük birliğine aykırı şekilde Türk TIR şoförlerine Schengen vizesi uygulamasına tabi tuttu ve Türk ihracat firmalarını ve tır şoförlerini zora sokup mağdur etti.

Avrupa’nın Türkiye’ye uyguladığı vize ambargosunu yıkan ilk ülke Macaristan oldu. Vize başvurularına başvuru yapılan ülkelerden biri olan Macaristan, Türkiye’den Schengen başvurusu yapan vatandaşlara ortalama 8-10 gün içerisinde onay veriyor. Almanya, Fransa, İsviçre gibi ülkelerin konsolosluklarından Schengensiz dönen vatandaşların yeni rotası Macaristan oldu.

İsveç’in NATO’ya alınması konusunda Türkiye ile ortak söylemde bulunan Macaristan, Türkiye’nin siyasi arenada ortaya koyduğu kararlara ve çözümlere de her zaman saygı duyduğunu açıkça ifade ediyor.

Bir toplantıya katılan Macaristan İstanbul Başkonsolosu Attila Pinter’de Türkiye’nin yaşadığı vize mağduruiyetine ilişkin ‘biz başkonsolosluık olarak her türlü desteği vermeye hazırız’ açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar