Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Avrupa temsilcilerimizden üç farklı senaryo

Türkiye'de erkek futbol liginin 5. Haftasını geride bıraktık. Haftayı Beşiktaş averajla lider kapattı. Bu haftayı özel kılan ise Avrupa maçlarını oynayan takımların ligdeki performansları oldu.

Lider Beşiktaş'a bakacak olursak Şampiyonlar ligi grup maçında evinde Borussia Dortmund'u konuk etti. Evinde seyircisinin de enerjisini arkasına alan Beşiktaş dönem dönem oyun üstünlüğünü eline alsa da maçtan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı. Güçlü rakibine rağmen oynadığı oyun Avrupa'da sonraki maçlar için umut vadetti. Dortmund mücadelesinden eli boş ayrılan Beşiktaş'ta Sergen Yalçın lig maçında rotasyon yapmayı tercih etti. Ancak işler istenildiği gibi gitmedi. Ersun Yanal'ın Antalyaspor'u ilk yarının son dakikalarında attığı iki golle Beşiktaş'ı adeta sarstı. Sergen Yalçın ikinci yarıya hiç vakit kaybetmeden değişiklerle başladı. Ghezzal ve Larin değişikliklerinin sonucunu kısa sürede alan Beşiktaş rakibinin gardını kırdı ve 2-0 dan 3-2 galip ayrıldı. Beşiktaş mücadeleden galip ayrılsa da kaliteli ayaklardan yoksun oynadığı dakikalardaki takım performansı akıllarda soru işareti bıraktı.

Gelelim Avrupa da grup maçlarına başlayan takımlarımızdan Fenerbahçe'ye. Eintracht Frankfurt deplasmanına giden Fenerbahçe maça Mesut Özil'in erken golüyle başladı. Maçın geri kalan dakikalarında ev sahibi takım topla daha fazla oynamış gibi gözükse de Fenerbahçe rakip kalede daha fazla tehlike yarattı. Ancak bu Frankfurt 41. Dakikada bulduğu golle skoru eşitlemeyi bildi. İkinci yarıda rakibinden daha fazla pozisyona giren Fenerbahçe iyi oyununun karşılığına bir 11 metre kadar uzaktı. 92. Dakikada penaltı kazanan Fenerbahçe eline geçen bu altın fırsatı kaçırdı ve Almanya'dan 1 puanla döndü. 90 dakika içerisinde zaman zaman istediği oyunu rakibine kabul ettiren Fenerbahçe girdiği pozisyonlarda ya son pas ya da son vuruş konusunda istediği verimi alamadı. Lige dönen Fenerbahçe eski efsanesi Aykut Kocaman yönetiminde tarihinin en kötü başlangıcını yapan Başakşehir ile karşılaştı. Maça favori çıkan Fenerbahçe bu sezon sıkça yaşadığı bitiricilik sorunundan bir kez daha canı yandı. Pereira'nın takımı yine rakibini istatistik olarak domine etmesine rağmen istediği sonucu alamadı. Yeni transferlerden şu ana kadar istediğini alamayan sarı lacivertliler maçı 2-0 geride kapattı.

Gençleşen ve değişen Galatasaray için bu hafta enteresan geçti. Avrupa sahnesinde grubun favori takımı Lazio ile mücadeleye çıkan Galatasaray beklenenden iyi bir mücadele ortaya koydu. Hücumda daha keskin bir oyun ortaya koyabilse skoru daha erken elde edebilecek sarı kırmızılılar aradığı golü beklenmedik bir yoldan buldu. Lazio savunmasının uzaklaştırdığı top Strakosha'nın koruduğu kaleye yöneldi. Genç kaleci topu uzaklaştırmak yerine tutmayı deneyince topu kendi ağlarında gördü. Strakosha'nın kariyeri boyunca unutamayacağı hata Galatasaray'a galibiyeti getirdi. Ancak Avrupa'dan zaferle dönen Galatasaray ligde Alanya engeline takıldı. Hücumda verimsiz bir gün geçiren Galatasaray 87. Dakikada yediği golle ligde beklemediği bir yara aldı. Oyun olarak sık sık kopukluklar yaşayan takım skoru alma ve koruma konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Özellikle savunma ve kalede yaşanan formsuzluklar takımın direncini bir hayli kırıyor.

Gelelim haftanın sessiz sakin kazananlarından Trabzonspor'a. Bordo mavili takım Kaşımpaşa deplasmanına Galatasaray maçında oyundan erken dakikalarda oyundan alınan ve taraftarın bir kısmından tepki gören Abdülkadir Ömür ile başladı. Sol bekte de yeni transfer Denswil forma sanşı buldu. Oyun olarak hala beklenen seviyeye çıkamayan Trabzonspor skoru Bakasetas ve Nwakaeme'nin bireysel yetenekleriyle buldu. Kalesinde büyük bir tehlike görmeyen Trabzon maçı 1-0 ile kazanmayı bildi. Ancak Abdullah Avcı'nın takımı istediği skorları alsa da oyun olarak istenilen seviyeden uzakta gözüktü. Defans çizgisinin geride kurulmasının yaşattığı uzun takım boyu savunma yönü kısmen zayıf Trabzonspor'u oyun olarak zedeliyor. Rakiplerinin ikisinin kaybettiği haftada kazanmayı bilen Karadeniz takımı averajla 5. Haftayı ikinci olarak bitirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları