Avrupa Parlamentosu önünde çiftçilerden protesto

Avrupa Parlamentosu önünde çiftçilerden protesto
Fransa'dan yola çıkan ve Avrupa Birliği'nin tarım politikalarına karşı olan çiftçiler, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu (AP) binası önünde düzenlenen bir protestoya katıldı.

AB'nin doğanın korunması ve tarımsal üretimde getirmeyi planladığı yeni sınırlamaları eleştiren çiftçiler, traktörleriyle AP binası önüne kadar gitmeye çalıştı ancak polis müdahalesiyle karşılaştı.

HAKSIZ REKABETE TEPKİ

Protestoda AP binası önüne asılan boğazından inek figürleriyle dikkat çeken çiftçiler, giderek sıkılaşan tarımsal üretim kriterlerine tepki göstererek, haksız rekabet altında ezildiklerini ifade ettiler.

Çiftçiler, dünyanın dört bir tarafından gelen tarım ürünleri ile rekabet edemediklerini ve yeni getirilen kısıtlamaların kendilerini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Fransız çiftçi Patrick Clogenson, protestoya katılımını şu sözlerle açıkladı: "Uymak zorunda olduğumuz kurallar, diğer taraftan sorumsuzca ithalat, bizimle dalga geçiyorlar. Her şeyi yasaklıyorlar. Yakında ürünlerimi korumak için hiçbir kimyasal madde kullanamayacağım. Sabrımız taştı."

Gösteriye katılan diğer çiftçi François Leblanc ise, "Tam bir haksız rekabetin kurbanıyız. İthal edilen hiçbir ürüne kontrol yapılmıyor. Bizi ise her gün yasaklar ve kısıtlamalarla daha fazla engelliyorlar. İki kez cezalandırılıyoruz. Vergiler ve kesilen desteklere karşı gezegenin başka ucundan gelen ürünlere hiçbir vergi uygulanmıyor" şeklinde konuştu.

Avrupa genelinde çiftçilerin karşı çıktığı tarım politikalarına karşı Belçika'dan destek gelirken, çiftçiler gelecek hafta beş ayrı protesto düzenleme hazırlığında olduklarını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar