Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı
Avrupa borsaları, Paskalya tatilinin ardından güçlü ilk çeyreğin ardından yatırımcıların kar alımları yapmasıyla haftanın ikinci işlem gününü düşüşle tamamladı.

Bugünkü satışlarla birlikte gayrimenkul şirketlerinin hisse senetleri ortalama yüzde 2,25 oranında düşüş yaşarken, bu durum hemen hemen tüm sektörlerde hisse senetlerini baskıladı. Kapanışta, Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0,80 değer kaybederek 508,57 puana geriledi.

Diğer yandan, petrol fiyatlarının Meksika'daki arz sıkıntısı ve Orta Doğu'da artan jeopolitik risklerle yükselmesiyle petrol ve gaz şirketlerinin hisseleri de ortalama yüzde 0,6 oranında değer kazandı.

Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,92 düşüşle 8.130.05 puana ve Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 1,13 oranında gerileyerek 18.283,13 puana indi.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,22 oranında kayıpla 7.935,09 puana ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,22 oranında değer kaybederek 34.325,23 puana düştü.

Avro/Dolar paritesi ise TSİ 20.35 itibarıyla yüzde 0,19 oranında artarak 1,076 seviyelerinde işlem gördü.

Analistler, ABD'de son günlerde açıklanan bazı güçlü ekonomik verilerin, artık bu yıl içinde ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) daha az faiz indirimi beklentisi oluşturduğunu belirtti. Bu durumun Avrupa hisse senetlerindeki fiyat kayıplarına neden olduğunu ifade etti.

Avrupa borsaları, güçlü bir ilk çeyreğin ardından jeopolitik risklerin artması ve daha fazla faiz indirimi beklentilerinin azalmasıyla yılın ikinci çeyreğine zayıf bir başlangıç yaptı.

Çin'in zor durumdaki emlak grubu Country Garden'ın 2023 finansal raporunu planlandığı gibi yayımlayamayacağını açıklaması da Avrupa'daki gayrimenkul şirketi hisselerini olumsuz etkiledi.

Analistler, güçlü ilk çeyreğin ardından yatırımcıların kar alımlarının da bugünkü düşüşlerde etkili olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar