Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyonda düşüş

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyonda düşüş
Mart ayında Euro Bölgesi'nde enflasyon yıllık bazda yüzde 2,4 seviyesine geriledi.

Eurostat, Avro Bölgesi ve Avrupa Birliği'nin (AB) mart ayı enflasyon verilerini yayımladı.

Rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde şubatta yüzde 2,6 olan yıllık enflasyon, martta yüzde 2,4'e düştü. Tüketici fiyatları endeksi (TÜFE), mart ayında aylık bazda yüzde 0,8 arttı.

Piyasa beklentileri, Avro Bölgesi'nde mart ayında yıllık enflasyonun yüzde 2,4, aylık enflasyonun ise yüzde 0,8 olması yönündeydi. Yayımlanan veriler, piyasa beklentileriyle uyumlu olarak geldi.

Avro Bölgesi'nde çekirdek enflasyon ise martta yıllık yüzde 2,9, aylık yüzde 1,1 seviyesinde kaydedildi.

AB genelinde ise, şubatta yüzde 2,8 olan yıllık enflasyon martta yüzde 2,6'ya geriledi. AB'de TÜFE, mart ayında aylık bazda yüzde 0,7 arttı.

Avro Bölgesi'nde enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, hizmetlerde yüzde 1,76'lık yıllık enflasyon oranı en yüksek seviyede gerçekleşti. Hizmetleri, yüzde 0,53 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 0,3 ile enerji dışı sanayi ürünleri izlerken, enerji ürünleri yüzde 0,16 oranında düşüş gösterdi.

AB uyumlu verilere göre, mart ayında enflasyon oranı Romanya'da yüzde 6,7, Hırvatistan'da yüzde 4,9, Avusturya ve Estonya'da yüzde 4,1, Belçika'da yüzde 3,8, Fransa'da yüzde 2,4 ve Almanya'da yüzde 2,3 olarak kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar