Avcılar Sahili’nde korkutan manzara: Bu bir deprem sinyali mi?

Avcılar Sahili’nde korkutan manzara: Bu bir deprem sinyali mi?
Avcılar Sahili’nde yürüyüşe çıkanlar şaşırtan bir manzara ile karşı karşıya geldi. Bu manzara depremin habercisi mi diye düşündürdü.

Avcılar Sahili’nde denizin ortalama 20 metre çekildiği gözlemlendi. Görenleri şaşkına çeviren sahil şeridi havadan görüntülendi.

Avcılar’da bulunan ve yaz aylarında vatandaşların denize girdiği ‘küçük kumsal’ plajında deniz ortalama 20 metre geriye çekildi. Denizin geriye doğru çekilmesi ile birlikte daha önceden suyun altında olan kayalıklar ortaya çıktı. Sahil şeridine yürüyüş yapmak için gelen vatandaşlar ise ortaya çıkan manzarayı şaşkınlıkla izledi. Bölgede yaşayan vatandaşlar daha öncede denizde ufak çaplı çekilmelerin olduğunu dile getirirken, yıllardır burada yaşadıklarını fakat böylesi büyük bir deniz çekilmesine ilk kez şahit olduklarını dile getirdi.

20 yıldır Avcılar''da oturduğunu belirten Hasan Fener, geçen haftaya kadar sahilden dalga kıranın diğer tarafına yürümenin mümkün olmadığını ancak en az 15 metrelik çekilme ardından sahilde rahatlıkla yürünebildiğini söyledi.

“İLK DEFA BU KADAR ÇEKİLDİĞİNİ GÖRDÜM”

Yıllardır bu sahilde yürüyüş yaptığını ve ilk defa böyle bir manzara ile karşılaştığını dile getiren Ali Hatipoğlu; “burası avcılar sahili. Burada deniz çekilmiş. Yazın deniz suyu şu bölgeye kadar oluyor. Yaza göre şu anda en 20-25 metre çekilme var. Orada gözüken beton set, yaz aylarında su içinde oluyor. Yazın burada ufak plaj gibi bir alan oluşuyor. Şu anda ise bayağı bir çekilme var. Biz yeni geldik. Her gün biz burada yürüyüş yapıyoruz. Hiç bu kadar çekilmiyordu. İlk defa bu kadar çekildiğini gördüm. Bu sene çok fazla çekildi. Nedeni nedir bilemem ama akıntı ile alakalı olabilir” dedi.

“DEPREMDEN DOLAYI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Deniz çekilmesinin meydana gelen deprem felaketinden oluşmuş olabileceğini dile getiren İlhan Demir ise; “Dolaşıyoruz ve denizin haline bakıyoruz ne kadar çekilmiş diye. İnanılmaz bir şekilde çekilmiş. Normalde ıslak alana kadar deniz vardı ve kayalıkların olduğu yer komple suyun altındaydı. Şu anda ise orada insanlar yürüyor. 20 yıldır buradayım ilk defa böyle bir şey görüyorum burada. Kimse bir şey söylemiyor ama depremden dolayı olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar