Atatürk'e sörleri nedeniyle Akşener'in eleştirisini almıştı: Kadir Mısırlıoğlu'nun ailesi, Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu

Atatürk'e sörleri nedeniyle Akşener'in eleştirisini almıştı: Kadir Mısırlıoğlu'nun ailesi, Akşener hakkında suç duyurusunda bulundu
İYİ Parti Lideri Meral Akşener hakkında, Kadir Mısıroğlu'nun çocukları tarfından suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''in, “Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim” sözleri nedeniyle, Kadir Mısıroğlu''nun çocukları tarafından hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atatürk''le ilgili sözleri tepki toplayan ve 2019''da 86 yaşında hayatını kaybeden Kadir Mısıroğlu''nun ailesi, Meral Akşener için yargıya başvurdu.

Gazete Duvar''da yer alan habere göre; Mısıroğlu''nun ailesi adına açıklama yapan Avukat Faruk Keleştimur, Akşener''in Mersin''de yaptığı konuşmada isim vermeden kullandığı ifadelerle Türk Ceza Kanunu''nun 130, maddesinin 1. fırkası kapsamında ''Kişinin hatırasına hakaret'' suçunu işlediğini iddia etti.

"Mısıroğlu''nun Zübeyde hanıma dair hiçbir şekilde bahse konu ithamlarda bulunmadığı bilakis bu husustaki itham ve iftiraya ilişkin reddiye mahiyetinde beyanlarda bulunduğu açıktır" diyen Avukat Keleştimur, Akşener''in Mısıroğlu''nu bu ithamın sahibi gibi gösterip hakaret ettiğini savundu. Keleştimur İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı''na Kadir Mısıroğlu''nun çocuğu adına suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar