Atatürk’e hakaretleriyle bilinen Selman Öğüt bu kez kendi mahallesine ateş püskürdü

Atatürk’e hakaretleriyle bilinen Selman Öğüt bu kez kendi mahallesine ateş püskürdü
Medipol Üniversitesinin Atatürk düşmanı öğretim üyesi Selman Öğüt, İstanbul'da kurulacak ikinci baroyu kuramamalarına ilişkin "Bu bize ayıp olarak yeter" dedi.

Atatürk'e yönelik hakaretleri ile bilinen Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Selman Öğüt, ikinci baro kurulması için girişimlere başladıklarını ancak kuramadıklarını belirtti. 

"Bizim cenahta her şeyi Erdoğan'dan beklemek gibi bir hastalık var" diyen Öğüt, Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı için de "Ayrı bir garabet" ifadesini kullandı. 

Öğüt şunları yazdı: 

İstanbul"da 50 bine yakın avukat var.

Baro kuralım dedik, aylardır 2000 imza toplanamadı.

Bu bize ayıp olarak yeter!

Her şeyi Erdoğan'dan beklemek gibi bir hastalık var bizim cenahta.

Parti ne yapar, STK'lar ne işe yarar? 
Soran yok!

Cavit Tatlı ismi ise ayrı bir garabet!

selman-tweet.jpg

ÇOKLU BARO YASASI NEDİR? 

AKP'nin baroları bölmek için yasalaştırdığı “çoklu baro” düzenlemesinin ardından İstanbul'da yeni baro kurmak isteyen hukukçular, yasanın gerektirdiği sayıda avukatın imzasına ulaşamadı Y

asa gereği en az 5 bin avukatın kayıtlı olduğu ilde 2 bin avukatın imzasıyla yapılacak başvuru sonucunda yeni bir baro kurulabiliyor.

ATATÜRK'E KARŞITLIĞI İLE BİLİNİYOR

Suudi Arabistan doğumlu olan Selman Öğüt, Atatürk ve Atatürkçülere olan karşıtlığı ile biliniyor. Öğüt, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kemalizm bir virüstür, devlet ise vücuttur. Virüs vücuda zarar verebilir, ama virüs virüstür, vücuda hükmedemez. Vücuda kalp ve beyin hükmeder. Erdoğan Kemalistlere devletin vücudundan temizlenen bir virüs türü olduklarını göstermiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşım sonrası geniş bir kesimin tepkisini çeken Öğüt’ün amacının toplumu ayrıştırmak olduğunu belirtirken bazı vatandaşlar Öğüt'ün üniversitedeki görevinden uzaklaştırılması gerektiğini ifade etmişti. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar