Atatürk'e hakaret eden Kuveytli yazar hakkında yakalama kararı

Atatürk'e hakaret eden Kuveytli yazar hakkında yakalama kararı
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türk pasaportuna yönelik hakaretlerde bulunan Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

'Abdulaziz Ramih' adıyla hem Atatürk'e hem de Türkiye pasaportuna hakaret eden Kuveytli yazarın paylaşımları infial yaratmış, Türkiye'den art arda sert tepkiler gelmişti. Skandal olay sonrası şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

TUTUKLAMAYA YÖNELİK YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 18 Eylül'de söz konusu kişi hakkında avukatları aracılığı ile şikayette bulunduğunu hatırlatarak, bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan verilen bilgiye göre şüpheli hakkında 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldığını belirtti. Zorlu, "Buna ek olarak şüphelinin yurtdışında olması sebebiyle tutuklanması beklenmeden, Asliye Ceza Mahkemesinde kamu davası açılacağı bilgisi de verilmiştir. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, Türk vatandaşlığı bizim için dolar yeşili değil, kan kırmızısıdır. Buna karşı duranlarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

iyip1.webp
NE OLMUŞTU?

Kuveytli bir yazar olan Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih, sosyal medya hesabından Türk halkı ve Mustafa Kemal Atatürk hakkında ağza alınmayacak ifadeler kullanarak çirkin saldırılarda bulunmuştu.

Söz konusu çirkin ifadelere vatandaş ve muhalefet kanadından tepki yağmış, İYİ Parti, haddini aşan Arap yazar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

ARAP CUMHURBAŞKANI

Sözde yazar Türkiye'de bir Arap Cumhurbaşkanının olmasını istemiş, sonra da Atatürk heykellerinin yıkılmasını dilemişti.

Aynı zamanda Ulu Önder Atatürk hakkında da çirkin ifadelerde bulunan sözde yazar, Türk pasaportunu da aşağılamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar