Atatürk Barajında tedirgin eden görüntüler

Atatürk Barajında tedirgin eden görüntüler
Adıyaman Atatürk Barajı'nda meydana gelen onlarca martı ölümü, bölgede endişeye yol açarken yetkililer, martıların ölüm nedenini araştırmak için harekete geçti.

Atatürk Barajı'nın Adıyaman merkeze bağlı Çobandede ve Bağpınar köyü sahilinde birden fazla martı ölümü yaşandı. Martıların ölümlerini fark eden köylüler büyük endişe duydu. Sahilde veya suyun üstünde çok sayıda martı ölüsü bulundu ve bazıları yabani hayvanlar tarafından tüketilmişti. Bu olayın ardından, daha önce yüzlerce martının bulunduğu bölgeye martıların gelmemeye başlaması da dikkat çekti.

aw188607-02.jpgÇobandede köyü Muhtarı Emrah Demirbay'ın bildirimi üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine ulaştı. Ekipler, birkaç martı örneği alarak inceleme yapmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü laboratuvarlarına göndermek üzere numuneleri aldılar. Laboratuvardan çıkacak rapor ile martıların ölüm nedeni belirlenecek. Ayrıca, salgın riskine karşı önlem almak amacıyla ekipler, alınan numuneler dışındaki diğer ölü martıları toplayarak gömmüşler.

aw188607-07.jpg

İhbarı yapan Çobandede köyü Muhtarı Emrah Demirbay, "Baraj kenarındaki tarlalarımızı kontrol etmek için geldiğimde martı ölümlerini fark ettim. Hemen yetkililere bildirdim ve onlar da kısa sürede geldiler. Numuneler aldılar. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştık. Bu, kuş gribi gibi bir hastalık olabilir veya farklı bir nedenden kaynaklanıyor olabilir. Tabii ki, bu durum bizi tedirgin ediyor. Daha önceden burada çok sayıda martı yaşıyordu, ancak şu anda martı sayısında belirgin bir azalma var" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar