Asya'dan gönderilen baharat kolilerinden bakın ne çıktı

Asya'dan gönderilen baharat kolilerinden bakın ne çıktı
Baharat kolilerinin içinde 'kokusu anlaşılmaz' dediler ama Jandarma'dan kaçmadı. Uyuşturucu kaçakçılarına Jandarma darbesi. Asya'dan baharat kolileriyle yollandı, 1 ton sentetik uyuşturucu üretilecekti. Baharat kolilerinin gideceği adresleri takibe alan jandarma ekipleri zanlıları evlerinde yakaladı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğu Asya ülkelerinden baharat diye kargo ile Türkiye’ye getirtilen, 1 ton bonzai üretilebilecek 10 kilo sentetik Kannabinoid olarak bilinen hammadde ele geçirdi. Gözaltına alınan M.G. ile M.M. sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Doğu Asya ülkelerinden İstanbul’a baharat adı altında kargo ile yüklü miktarda uyuşturucu hammaddesi sipariş ettiği bilgisi alındı. Yapılan istihbari çalışmalar ve fiziki takip sonucunda; şüphelilerin kimlikleri ve Avcılar’daki adres bilgileri belirlendi.

Belirlenen adrese operasyon düzenleyen Jandarma ekipleri; baharat paketleri içerisine 10 veya 20’şer gramlar halinde dağıtılmış vaziyette toplam 10 kilo Ab-Pinaca ve Ab-Fubinaca isimli Sentetik Kannabinoid Bonzai hammaddesi ele geçirdi.

Yapılan açıklamada bu sentetik hammaddeden ton bonzai maddesi üretilebileceği saptandı. Gözaltına alınan M.G. ve M.M. sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen diğer şüphelilere yönelik soruşturma ve operasyonun devam ettiği açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar