Astronot Alper Gezeravcı, üniversitede ders verecek

Astronot Alper Gezeravcı, üniversitede ders verecek
Türkiye'nin ilk astronotu unvanına sahip olan Alper Gezeravcı, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) çevrim içi dersler verecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı açıklamada, "Sektör Kampüste" programı kapsamında bu önemli adımı attıklarını belirtti.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sektör Kampüste" programıyla sektör profesyonellerini üniversite öğrencileriyle buluşturmaya devam ettiklerini vurgulayarak, "Alper Gezeravcı, bu dönem İTÜ’de ders verecek." dedi.

Öte yandan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu da konuya ilişkin heyecanını sosyal medya hesabından dile getirdi. Rektör Koyuncu, "İTÜ'de yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 'Sektör Kampüste' programı kapsamında ‘Special Topics in Aeronautical and Astronautical Engineering’ adlı dersi çevrim içi olarak üniversitemizde verecek." ifadelerini kullandı.

Bu gelişme, Türkiye'nin uzay alanındaki yeteneklerini geliştirmek ve genç nesillere ilham vermek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar