Aşının yan etkileri çok konuşulmuştu: Biontech yarın yargı karşısına çıkıyor

Aşının yan etkileri çok konuşulmuştu: Biontech yarın yargı karşısına çıkıyor
COVİD- 19 Salgını için geliştirilen Türkiye’de dâhil olmak üzere birçok ülkede kullanılan Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurduğu ve mRNA bazlı Covid-19 aşısı, “kalıcı yan etkiler ve hasar” bıraktığı gerekçesi ile yargıya taşındı.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

Mainz’da Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından kurulan şirket, yarın Almanya’da yargılanacak. Almanya’da hizmet veren hukuk şirketleri müvekkillerinin başvurusu üzerine konuyu yargıya taşıdı. mRNA bazlı Covid-19 aşısı Biontech şirketi yarın hâkim karşısında olacak.

“BEYİN SİSİNE SEBEP OLDU İDDİASI”

İsmi açıklanmayan kadının orta yaşlı bir sağlık sektörü çalışanı olduğu da belirtildi. Sağlık çalışanının aşı olduktan sonra kalp ritminde bozukluk meydana geldiği ve “beyin sisi” yaşadığı da vurgulandı. Yarın başlayacak yargı sürecinde kadının BioNTech’ten 150 bin euro (yaklaşık 3.7 milyon TL) tazminat istediği de açıklandı.

Hamburg’da bölgesel mahkemesinde görülecek davanın yüzlerce emsalinin olduğu ve davayı açan hukuk şirketleri tarafından davalardan 1 milyon euroya kadar para istendiği bilgisi aktarıldı.

BIONTECH İNKAR ETTİ

BioNTech ise iddiaları İnkâr ederken üretilen aşıların güvenlik kontrollerinin yapıldığını duyurdu. BioNTech yetkilileri, “Açılan davada davacı ve avukatları, corona virüsü aşısı ile görülen yan etkiler arasında net bir bağ gösteremedi” ifadelerine yer verdi.

Financial Times, BioNTech’in davayı kaybetmesi durumunda doğrudan şirkete yönelik maddi bir hasarın oluşmayacağının altını çizerken, Avrupa Birliği’nin yasal olarak aşı üreticilerini koruduğunu ve davanın olası bir kaybı durumunda ise hükümetlerin suçlanabileceğini aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar