Asgari ücretin 13 bin lira olmasını Mehmet Şimşek engellemiş! İşte Ankara'da konuşulan son rakam

Asgari ücretin 13 bin lira olmasını Mehmet Şimşek engellemiş! İşte Ankara'da konuşulan son rakam
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret ile ilgili geri sayım başladı. Ankara kulislerinde ekonominin başına geçen Mehmet Şimşek'in etkisi ortaya çıktı.

İlk toplantısı tamamlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun görüşmeleri haftaya devam edecek. Toplantı öncesinde kulislere yansıyan zam oranı ortaya çıktı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, asgari ücret zammında 'Şimşek' etkisini açıkladı.

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, kulislerde asgari ücrete yüzde 30 zam yapılacağını söylerken, TGRT Haber Ekonomi Müdürü Celal Toprak, işçi tarafının 12 bin 750 lirada ısrarcı olduğunu söyledi.

Ahmet Sözcan şu açıklamada bulundu:

"Asgari ücretin 11 bin ile 12 bin TL arasında bir rakam olacağı konuşuluyor. 19 Haziran’da önemli bir toplantı var. Tespit komisyonu ikinci kez toplanacak ve rakamlara şekil vermeye çalışılacak. Kulislere göre yüzde 30 zam verileceği belirtiliyor. Yani 11 bin 58 TL'ye tekabül ediliyor. Ancak Erdoğan’ın asgari tespit komisyonundan çıkan rakamın üzerine bir sihirli dokunuşu oluyor. Bu rakam ne olur bilemiyoruz. Ancak Şimşek’in kemerleri sıkacağını ve mali disiplini gözeteceğini düşünürsek işçi kesiminin beklentisinin biraz altında bir rakam olabilir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar