Asgari ücret için geri sayım başladı! Açıklanmasına saatler kala yeni zam ifşa oldu! Net rakam ortaya çıktı

Asgari ücret için geri sayım başladı! Açıklanmasına saatler kala yeni zam ifşa oldu! Net rakam ortaya çıktı
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretin açıklanmasına saatler kala uzmanlar farklı senaryolar üzerinden hesaplamalar yaparken, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş de asgari ücrete yapılacak zam beklentisini açıkladı ve net rakam verdi.

ASGARİ ÜCRETİN AÇIKLANMASINA SAATLER KALA YENİ ZAM İFŞA OLDU!

Asgari ücrette Türk-İş 9000 lira aşağısında bir pazarlık yapmayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu talebe ''Bizim sırtımızda küfe var. Herkesin söylediği ile adım atamayız'' yanıtını verdi. Erdoğan grup toplantısındaki açıklamasında ise asgari ücretin bugün açıklanacağını söyledi. Peki, beklentiler ne? Son tahmin İslam Memiş''ten geldi. 

NET RAKAM VERDİ

Birçok uzman, yazar, kulislerden edindiği bilgileri, çeşitli hesaplamaları ortaya koyarak bazı tahminleri kamuoyu ile paylaşıyor. Asgari ücrette tahmin 7500 ile 9000 TL arasında değişiyor. Son olarak altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş''ten bir asgari ücret tahmini geldi. Memiş''in tahmini ise Türk-İş''in beklentisinden uzak. 

Youtube kanalında değerlendirmelerde bulunan İslam Memiş, "Bugün asgari ücret açıklanacak, kişisel tahminim 8000 bin lira civarında. 8100 olabilir ama ben 8000 olarak bunu kafama yerleştirdim" ifadelerini kullandı.

Memiş şöyle devam etti: 

"9000 lira isteyeceğiz diyenler olacaktır, işverene maliyete baktığımızda olumlu karşılığı olacağını tahmin etmiyorum. Hem EYT var hem asgari ücret var. Bu dengeler nasıl sağlanacak, devletin işi oldukça zor ama bir şekilde üzerinden kalkacaklar. Asgari ücret zammını 8000 bin lira alacak olanlar da hayat pahalılığını istemiyorlar. Alım gücü azalmış. Bunu alıp da apartmanlar, evler almayacak. Alım gücüyle alakalı. Geçimini sağlayacak insanlar. Her iki taraf da mutlu değil."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar