Aselsan satıldı mı? Roketsan ve Havelsan satılıyor mu?

Aselsan satıldı mı? Roketsan ve Havelsan satılıyor mu?
Birleşik Arap Emirlikleri'ne satıldığı yönünde haberler çıkan Aselsan, Roketsan ve Havelsan için son dakika açıklaması geldi. BAE ve Katar ile temaslarına devam eden Erdoğan’ın, Türkiye'de savunma sanayiinin bel kemiğini oluşturan şirketlerin satılacağı yönündeki haberleri gündeme geldi.

ABD merkezli finans ajanslarından Bloomberg geçtiğimiz günlerde Türk kaynaklara dayandırdığı haberinde Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir heyetin Ankara’da olduğunu ve Aselsan gibi Ankara merkezli savunma şirketleriyle görüştüğüne yer vermişti.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise Aselsan, Roketsan ve Havelsan gibi milli ve güvenlik için çok önemli ve stratejik kurumlardan hisse satışı iddiaları sonrasında bunu Meclis gündemine kadar taşıdı. Antmen, “Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in ‘Katar ziyaretinde eşlik ettik. Savunma sanayii alanında önemli görüşmeler gerçekleştirdik’ açıklaması tartışmaları yeniden alevlendirmiştir. Tank Palet Fabrikası gibi milli ve stratejik bir kurumu bile satan bir iktidarın, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ gibi milli kurumları da satma potansiyeli taşıdığı bir gerçektir” ifadelerine yer verdi.

Aselsan Satıldı Mı?

Aselsan ise hakkında çıkan iddiaları yalanlayarak, "Bazı basın yayın organlarında, ASELSAN'ımız ile ilgili kaynağı belli olmayan iddialar dile getirilmektedir. Halkımızın bağışları ile kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının sahip olduğu Şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz. Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır." ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar