Arsa satışında hisseli tapu tuzağı! Yeni bir arsa alırken bu detaya dikkat

Arsa satışında hisseli tapu tuzağı! Yeni bir arsa alırken bu detaya dikkat
Hisseli araziye yatırım yapmak isteyenler özellikle İstanbul ve Trakya’daki bölgeleri tercih ediyor. Son dönemlerde hisseli arsa yatırımlarına olan talep artarken emlakçılar maket üzerinden yapılan satışlar için yatırımcıları uyarıyor.

İstanbul’a yakın bölgelerden hisseli arazi alanların sayısı her geçen gün artıyor. Elindeki birikimini değerlendirmek isteyenler zaman zaman fırsatçıların kurbanı oluyor. Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, bu şekilde yatırım yapmak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu.

YATIRIMCININ YENİ TERCİHİ ARSA

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türkiye’de 2023 yılının ilk 6 ayında konut satışı 565 bin olarak açıklanırken konut dışı gayrimenkul satışı 808 bine kadar çıktı. İstanbul'un merkezi ilçelerinde boş arsa bulmak ve yatırım yapmak neredeyse imkânsız. Hal böyle olunca yatırımcılar da Silivri'de veya yakın şehirlerde arsa-tarla alımına yöneltti. Silivri Emlak Müşavirleri Derneği'nin araştırmasına göre ocak - haziran döneminde İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de toplam 122 binin üzerinde arsa - tarla gibi konut dışı emlak satıldı.

MAKET ÜZERİNDEN SATIŞLARA DİKKAT!

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, İstanbul'un batıya açılan kapısı Silivri'nin megakente yakın tarla ve arsa yatırımı yapmak isteyenlerin birinci adresi olduğunu ifade etti. Altınkök, enflasyona karşı parasını korumak isteyen ve birikimiyle konut alamayanların, deprem ve Covid-19 nedeniyle İstanbul'dan hızlıca uzaklaşmak istediklerini söyledi. Altınkök kalabilecek bir yer arayanların Silivri ve Trakya'yı tercih ettiğini anlatarak şunları ifade etti:

"Vatandaşlarımız bir deprem anında İstanbul'dan en yakın zamanda ulaşabileceği ve başını sokabileceği bir arazi alıp böyle bir yatırım yapmak istiyor. Ancak vatandaşların bu isteğini bazı kötü niyetli kimseler suistimal edebiliyor. Bölgede hisseli arsa ve hisseli tarla satışları da yoğun bir şekilde devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar