Arm Holdings, yapay zeka ile satışlarında artış bekliyor

Arm Holdings, yapay zeka ile satışlarında artış bekliyor
Yılın en merakla beklenen halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanan Arm Holdings, içinde bulunduğumuz mali yılda 11%’lik bir gelir artışı ve 2025 mali yılında veri merkezlerine ve yapay zekâya güç sağlamak için çiplere olan talebin artmasıyla 20%’ye yakın bir artış beklediğini söyledi.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Arm yöneticilerinin bu tahmini, halka arz öncesinde New York’ta düzenlenen bir yatırımcı yemeğinde geldi. Şirket, şu anda 31 Mart 2024’te sona erecek olan 2024 mali yılında bulunuyor.

SoftBank Group’un sahibi olduğu çip tasarımcısı, yılın en büyük halka arzı olmaya aday olan bu işlemde 4,87 milyar dolar kadar para toplamayı hedefliyor. Arm’ın büyüme beklentilerine yönelik yatırımcı tepkisi, şirketin listede ne kadar değerleneceğini belirlemede kilit rol oynayacak. Etkinliğe katılan yatırımcılar, CEO Rene Haas’ın fiyat artışlarının şirkete “tarihsel olarak görülenden daha büyük bir artış” sağladığını belirtti.

Arm’ın halka arzıyla ilgili detaylar da şekillenmeye başladı. Haftaya Nasdaq’ta listelenmesi beklenen şirketin yatırımcıları arasında Nvidia (NVDA) ve Intel (INTC) gibi çip devlerinin yanı sıra Apple (AAPL), Alphabet (GOOGL) ve Amazon (AMZN) gibi teknoloji isimleri de yer alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar