Arkadaşlarına yaptığı şaka ülkeyi ayağa kaldırdı! 18 yaşındaki genç tutuklandı

Arkadaşlarına yaptığı şaka ülkeyi ayağa kaldırdı! 18 yaşındaki genç tutuklandı
İngiltere'de 18 yaşındaki bir genç, Snapchat üzerinden yaptığı şaka nedeniyle tutuklandı!

Sosyal medya şakaları genellikle sıkça yapılan eğlenceler arasındadır. Ancak her şaka gibi, sosyal medya şakalarında da dozunun iyi ayarlanması önemlidir. Geçtiğimiz hafta İspanya'da bir 18 yaşındaki genç, yaptığı Snapchat şakası yüzünden tutuklandı. Peki, ne tür bir şaka yapmıştı ve neden tutuklandı? İşte olayın detayları…

ŞAKA, HAPSE ATTIRDI!

İspanya'da bir mahkeme, geçtiğimiz günlerde ilginç bir davanın sonuçlandığını duyurdu. Olay, 18 yaşındaki bir İngiliz gencin, Londra Gatwick Havalimanı'ndan Menorca'ya giden bir uçağa binmesiyle başladı. Ancak genç, arkadaşlarına yönelik bir şaka yapmak isterken büyük bir sorunla karşılaştı.

-002.webp

İddiaya göre, 2022 yılı Temmuz ayında gerçekleşen olayda genç, özel bir Snapchat grubunda, "Uçağı havaya uçurmaya gidiyorum. Ben Taliban üyesiyim." tarzında bir paylaşım yaparak arkadaşlarını şaşırtmak istedi. Ancak bu şaka büyük bir tepkiye yol açtı. Mahkeme, bu paylaşımın "kamu düzenini ve huzurunu bozma" suçu kapsamında değerlendirilerek ciddi sonuçlar doğurdu.

Genç, savunmasında sadece arkadaşlarına şaka yapmak istediğini ve paylaşımın özel bir grupta yapıldığını belirtse de durum pek de öyle basit değildi. İki F-18 savaş uçağının, yolcu uçağına eşlik etmek üzere hareket etmesi üzerine durum daha da ciddiyet kazandı. İngiliz istihbarat birimlerinin olaya müdahale ettiği ve özel grup içeriklerine ulaştığı belirtildi.

Uçağın Menorca'ya inmesinin ardından genç tutuklandı ve polis hücresinde 2 gün geçirdikten sonra kefaretle serbest bırakıldı. Ancak şu anda dava devam etmekte. Yargıç, genç İngiliz'in F-18 uçaklarının uçuş maliyeti ve kamu düzenini bozma gibi suçlardan toplamda 120 bin euro ceza ödemesine karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar