Arda Turan'dan Fatih Terim'i üzecek sözler

Arda Turan'dan Fatih Terim'i üzecek sözler
Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlayan Arda Turan’dan eski teknik direktörü Fatih Terim’i üzecek açıklamalar geldi.

Türk futbolunun efsane isimlerinden Arda Turan, Asist Analiz kanalında Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı.

Şimdilerde Eyüpspor’un teknik direktörlüğünü yapan Arda Turan, futbolculuk hayatından sonra Eyüpspor’daki görevine ilişkin, “Öncesini sıfırladım. Bu başka bir meslek. Ben futbolda tecrübenin yaşla olduğunu düşünmüyorum. Ben 11 tane hocayla çalışıyorum. Başarı -başarısızlıkla doğru orantıda olacak ne olacağı ama benim hayalim kültür, dominasyon yaratmak. Bunu hemen yapmak kolay değil” ifadelerini kullandı.

"BİZİ BÖYLE KONUŞTURAN BİR OYUN GÜCÜMÜZ VAR”

Eyüpspor’un yakaladığı başarı hakkında da konuşan Turan, “İlk geldiğimizde bir takım vardı ama oynatmak istediğimiz sisteme çok uygunlukları yoktu. Önce direkt olarak oynatmak istediğimiz sistemi anlattık. Atletico Madrid’e uygulanan sezon başı çalışma sistemini buraya getirdik. Oyuncularıma istediklerimi anlattım. Çok iyi oyuncularımız var ama kimse başına buyruk oynayamaz. Kimse başına buyruk oynayamaz. Atletico Madrid’deki defansı, Barcelona’daki hücumu oynatmaya çalışıyorum. Bu çok kolay değil. Biz oyunda kazanmalıyız. Henüz hiçbir şey yapmadık ama bizi böyle konuşturan bir oyun gücümüz var” diye konuştu.

"OYNADIĞIM TAKIMLARI ÇALIŞTIRMAYI ÇOK İSTERİM"

Spor kariyerine dair önündeki hedeflerden de bahseden Turan, şunları söyledi: “Uzun vadeli hedeflerimi söylemek istemiyorum. Söylersem gülerler diye. Öncelikle Eyüpspor’u Süper Lig’e çıkararak Avrupa kupalarında oynatmak isterim. Ben Galatasaraylıyım; Okan ağabey inşallah çok başarılı olur ama tabii ki oynadığım takımları çalıştırmayı çok isterim. Atletico Madrid’le şampiyon olmak isterim. Oradaki başarı daha sert olabilir. Oyunun bu tarafını çok sevdim. Bir oyun gücü, bir oyun kültürü yaratmak istiyorum. Oyunda bir şeyleri değiştirmek istiyorum ülkem için”

"DİEGO SİMEONE 1 NUMARA OLABİLİR"

Teknik direktörlük hayatından önceki futbolculuk hayatında çalıştığı hocalara dair çarpıcı bir açıklama yapan Turan, Işık’ın "Çalıştığın hocalardan ilk 3’ünde kimler olur?” sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Fatih hocayla çok fazla zaman geçirdim ama Diego Simeone 1 olabilir; teknik açıdan. Sevgi olarak yüzde 100 Fatih hoca. Simeone’yle o bütçeyle dünya tarihinin o anki en büyük iki takımına karşı koyduk”

Teknik direktörlük hayatında yaptığı motivasyon konuşmalarında Terim’den de esinlendiğini aktaran Turan, “Etkilenmez misin Fatih hocadan. Ama bütün teknik direktörler buna benzer konuşmalar yapar. Futbolculuğumda bu konuda beni en çok etkileyen Fatih Terim’dir” ifadesini kullandı.

Turan’ın Diego Simeone çıkışına ise, Terim'in ne cevap vereceği merak konusu oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar