Arda Güler, rekor transfer bedeliyle Real Madrid'te... İşte dudak uçuklatan bonservis

Arda Güler, rekor transfer bedeliyle Real Madrid'te... İşte dudak uçuklatan bonservis
Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki yıldız futbolcusu Arda Güler, Real Madrid ile her konuda anlaştı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un genç oyuncunun takımdan ayrılacağını açıklamasından dakikalar sonra transferin detayları belli olurken, Arda Güler için sarı-lacivertli takıma ödenecek bonservis bedeli de kesinlik kazandı.

Haftalardır transfer iddiaları nedeniyle dünya spor basınının gündemine oturan 18 yaşındaki yıldız futbolcu Arda Güler, tercihini Real Madrid'ten yana kullandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un, bugün teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamalarda Arda Güler'in gelecek sezon Fenerbahçe forması giymeyeceği aktarılırken, imza töreninden dakikalar sonra spor gazetecileri tarafından Arda Güler ile Real Madrid arasındaki anlaşmanın detayları aktarıldı.

30 MİLYON EURO BONSERVİS BEDELİ

İspanyol devi Real Madrid, Arda için kulübü Fenerbahçe'ye 20 milyon euroluk net ödemenin yanı sıra, 10 milyon euro bonus ödemeleri ve sonraki satıştan %20'lik pay ödemeyi kabul etti.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Arda Güler, “Türkiye’den en yüksek rakama transfer olan oyuncu ben olmak istiyorum” diyerek Fenerbahçe’ye daha fazla ödeme yapılmasını istedi. Real Madrid az önce onayladı. Sıkın durun bonuslarla birlikte Arda Güler’in transferinden Fenerbahçe’ye ödenecek rakam 30 milyon Euro!!!" ifadelerini kullandı.

TÜRK FUTBOL TARİHİNİN EN YÜKSEK BEDELİ OLABİLİR

Ali Koç, Arda Güler transferi için "birkaç saat içerisinde ya da birkaç gün içerisinde bitecektir" ifadelerini kullanırken, İspanyol kulübün bugün resmi açıklamayı yapması bekleniyor. Arda Güler'in gelecek hafta Madrid'e giderek takım kampına katılacağı aktarıldı.

Arda için ödenecek net ücret 20 milyon euro olmasının yanı sıra, Real Madrid'in dünyanın en başarılı kulüplerinden biri olmasını hesaba katan sarı-lacivertli yönetim, başarı bonusları ile birlikte söz konusu ödemenin 30 milyon euroyu bulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu bedel, Cenk Tosun'u geride bırakarak Arda Güler'i Türkiye futbol tarihinin transfer rekortmeni yapacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar