Araç muayene ücret gelirleri Doğuş Grubu ile Alman ve İngiliz şirketlerine! (II)

Bu düzenlemeye istinaden devir işlemi ballı lokma TÜVTÜRK’e verildi. Muayene ücreti olarak elde edilen hasılat tutarı toplamının (katma değer vergisi hariç) ilk üç yıl %30’u, sonraki yedi yıl %40’ı, daha sonraki on yıl %50’si ile %5 oranında fazla tahsil edilen tutarın tamamı Hazine’ye verilmektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı Mart ayı Motorlu Kara Taşıtları bilgilerini 2 Mayıs 2019 tarihinde açıkladı. Buna göreTürkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısıMart 2019 sonu itibariyle 22 milyon 972 bin 552’dir. Varın siz hesaplayın devlete gitmesi gereken ballı lokmanın kimlere gittiğini.

Yani TÜVTÜRK, Türkiye’de trafik şube ve bürolarına kayıtlı tüm motorlu araçların muayene işlemlerinde tek yetkili şirkettir. Rakibi yoktur. Yani tekeldir, monopoldür. Ballı lokmayı kapmıştır.

Bu ayrıcalıklı, para basan ballı lokma sahibi TÜVTÜRK’ün ortakları kimlerdir?

Onu da Soner Yalçın cevaplıyor. 29 Eylül 2015 tarihli SÖZCÜ GAZETESİ’ndeki köşesinde; ” TÜVTÜRK! Bakmayın adında “Türk” olduğuna;  “Tüv” Almanca’dır, “Technischer Überwachungs Verein.” Yani, “teknik denetim kurumunun” kısaltmasıdır. TÜVTÜRK’ün sahibi kim? Doğuş Otomotiv! Ortağı ise, Alman Tüv Süd!” Ayrıca, Londra merkezli özel sermayeli fon sahibi Bridgepoint de TÜVTÜRK’ün ortağıdır.

2005 yılına kadar Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı Muayene İstasyonlarınca yapılan muayene işlemleri şimdi ortakları yabancı olan TÜVTÜRK’e yüksek ücretlerle 2005 yılından beri devredilmiştir.

ZAM ORANI YILLIK YÜZDE 60

Yakın zamanda bankaların yıllık faizi %16, 17 dolaylarında. Gerçi şimdilerde yüzde yüzde 30’a, 40’a dayanmış. Ama TÜVTÜRK’ün zam oranı 2004 yılından beri %60zamlı uygulamaktadır.

Örneğin, 3 yıl boyunca kapınızın önünde bekleyen hasarlı olduğu için trafiğe hiç çıkmayan otomobilinizi tamirini yaptırdıktan sonra muayeneye için TÜVTÜRK muayene istasyonuna götürdünüz. İçinde bulunduğumuz 2019 yılının ücreti olan 279 lira 66 kuruşu üç yıllık ceza oranı olan yüzde 180zammı ile birlikte (279.66+%180 = 503.88+279.66 = 783 lira 54 kuruş) olarak ödeyeceksiniz!

\li876 Her sözü kanun olan, ülkeyi Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yani fermanlarla yöneten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yüksek faize bir diyeceği var mı?

Daha önce meydanlarda, salonlarda muhtarlara, hâkimlere, bürokratlara cemaat mensuplarına iftar sofralarında yaptığı konuşmalarında ” faizin her kötülüğün anası “ olduğunu söyleyen Erdoğan’ın şimdilerde faiz konusuna pek girmiyor. Sahi belki haberi yoktur. Biz haber verelim TÜVTÜRK’ün faizi yıllık yüzde 60.Haberiniz ola!            (BİTTİ)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları