Apple’ı 3 trilyon dolara taşıyan bilgisayar, rekor fiyata satıldı!

Apple’ı 3 trilyon dolara taşıyan bilgisayar, rekor fiyata satıldı!
Dünyanın en değerli firması olan Apple, şirket tarihinin ilk yıllarına bilgisayar üreterek başladı. Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından geliştirilen Apple-1 ise geçtiğimiz günlerde rekor fiyata alıcı buldu. Ayrıca açık artırmada Jobs tarafından yazılan reklam afişi de satıldı.

Apple’ın kurucuları Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından üretilen ilk bilgisayarlardan biri olan ve restore edilen Apple-1 bilgisayar açık artırmaya sunuldu. Geçen hafta düzenlenen açık artırmada Apple-1’in 223 bin dolardan el değiştirdiği bildirildi.

apple-1-e1693160383223.jpeg

1976-77 yılları arasında sadece 200 adet üretilen Apple-1, Jobs ve Wozniak tarafından geliştirildi. Bu bilgisayarlar, 3 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşarak dünyanın en değerli şirketi haline gelen Apple’ın kuruluşunda kritik bir role sahipti.

Açık artırmada satılan Apple-1’in hem çalışır durumda olduğu hem de Wozniak tarafından imzalandığı belirtildi. Önceki sahibinin 1980’li yıllarda aldığı ve o dönemden beri sakladığı aktarıldı.

apple-1-acik-artirma2.jpeg

Müzayedede satılan diğer Apple koleksiyonları arasında Steve Jobs tarafından hazırlanan Apple-1 reklamı yer alıyordu. Jobs’ın el yazısını barındıran reklam afişi, 176 bin dolardan el değiştirdi. Ayrıca Jobs ve Wozniak’ın imzaladığı şirkete ait eski bir çekin de 135 bin dolardan satıldığı belirtildi.

Sık sık açık artırmada satılan Apple’ın ürünlerinden biri olan, henüz jelatini üzerinde olan ilk iPhone ise 158 bin 644 dolara alıcısını buldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar