Apple ünlü spor kanalını satın almak istiyor

Apple ünlü spor kanalını satın almak istiyor
1979 yılında yayına başlayan ve 37 ülkede yayın yapan dünyaca ünlü spor kanalı ESPN ile Apple'ın isimleri bir arada anılıyor. Wedbush Securities analisti Daniel Ives'a göre Apple'ın ESPN'i satın alması teknoloji devi için büyük bir avantaj sağlayabilir

MEHMET AKİF ERDEM-GÜNBOYU

1 MİLYAR ÜCRETLİ ABONELİK

Ives, Apple TV+'ın bugün yaklaşık 50 milyon abonesi olduğunu tahmin ediyor. Teknoloji şirketi, sonuçları mali tablolarındaki daha geniş Hizmetler satırında yansıtılan yaklaşık 4 yıllık hizmet için rakamları hiçbir zaman açıklamadı. Apple, 30 Haziran'da sona eren çeyrekte, iCloud, Apple Music, Apple TV+ ve diğerleri dahil olmak üzere tüm hizmetlerde 1 milyar ücretli aboneliği aştı ve segmentteki gelir bir önceki yıla göre yüzde 8 artarak 21,2 milyar dolara ulaştı.

ESPN APPLE İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Analist Dan Ives, spor kanalı ESPN ile yapılacak bir satın alma ya da stratejik ortaklığın Apple'a değerli spor içeriği ve önemli TV hakları vererek "stratejik açıdan çok mantıklı" olacağını ve "Apple TV'nin çapraz satış fırsatlarını ve çekiciliğini ileriye dönük olarak değiştireceğini" söyledi.

Apple nadiren büyük satın almalar yapsa da - en büyük satın alması 2014 yılında Beats Music ve Beats Electronics için yaptığı 3 milyar dolarlık anlaşmaydı. Ives bu noktada Apple'ın ESPN için bir istisna yapabileceğinden şüpheleniyor. Ives, "Apple, bu yayın yarışında, içerik satın almak ve canlı spor içeriği arenasında yerini sağlamlaştırmak için 'kapanmakta olan bir pencere' olduğunun farkında" şeklinde konuştu.

DİSNEY'DEN SATIŞ SİNYALİ

Disney, yayın ve kablolu televizyon varlıklarını satmayı ya da bunlar için stratejik ortaklar bulmayı düşündüğünün sinyallerini verdi. Yöneticiler, ESPN'deki bir hisseyi, kanalın yayın akışına geçişini hızlandırmaya yardımcı olabilecek bir ortağa satmak istediklerinin mesajını verdiler.

Ives'e göre bu durum ESPN'in şu ya da bu şekilde masada olabileceğini gösteriyor. Diğer analistler ise Apple'ın Disney'i doğrudan satın almasını savunuyor.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Apple hisseleri Perşembe günü yatay seyrederken Disney yüzde 0,4 artış gösterdi. iphone üreticisi bu yıl Çarşamba günkü kapanışa kadar yaklaşık yüzde 36 yükseldi, ancak son zamanlarda elde ettiği sonuçların hisseler üzerinde ağırlık oluşturmasıyla yakın zamandaki zirveden yüzde 10 düştü. Disney hisseleri 2023'te çok az değişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar