Apple küresel akıllı telefon pazarında zirveye yerleşti

Apple küresel akıllı telefon pazarında zirveye yerleşti
Teknoloji devi Apple, 2023 yılında küresel akıllı telefon satışlarında zirveye yükselerek ABD'li rakibi Samsung'u geride bıraktı.

International Data Corporation (IDC) tarafından yapılan açıklamada, küresel akıllı telefon pazarındaki zorluklara rağmen sektördeki ivmenin toparlanmaya doğru ilerlediği belirtildi. 2023'te küresel akıllı telefon satışlarının yıllık bazda yüzde 3,2 düşüşle 1,17 milyar adede gerilediği ifade edilirken, bu rakamın son 10 yılın en düşük satış hacmi olduğu vurgulandı.

Geçen yıl Samsung'un dışında bir şirketin akıllı telefon pazarının zirvesine çıkabildiği son kez 2010 yılına gönderme yaparak açıklama yapan IDC, Apple'ın elde ettiği yüzde 20,1'lik pazar payı ile lider konuma geldiğini bildirdi. Samsung ise yüzde 19,4 pazar payıyla ikinci sırada yer aldı. Xiaomi'nin pazar payı yüzde 12,5, Oppo'nun ise yüzde 8,8 olarak kaydedildi.

IDC verilerine göre, 2023'te Apple'ın akıllı telefon satış hacmi bir önceki yıla göre yüzde 3,7 artarken, Samsung'un yüzde 13,6, Xiaomi'nin yüzde 4,7 ve Oppo'nun yüzde 9,9'luk bir azalış gösterdiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar