Apple, güncellemelerini tanıttı

Apple, güncellemelerini tanıttı

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 2024 Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı (WWDC) kapsamında en yeni ürün ve güncellemelerini duyurdu.

Apple Intelligence, bağlam odaklı bildirimler gönderebilme, yapay zeka destekli görüntü oluşturma ve uygulamalar arası görevleri gerçekleştirme gibi ileri düzey özellikler sunuyor. Kullanıcı verilerinin güvenliğini sağlamak amacıyla Apple çipleri kullanan özel sunucular ve bulut tabanlı modeller kullanılacak.

Apple, akıllı kişisel asistan Siri'ye yeni özellikler kazandırmak için yapay zeka destekli ChatGPT ile işbirliği yapacağını duyurdu. Bu entegrasyon, ilk olarak iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia işletim sistemlerinde kullanılabilir olacak. Söz konusu güncellemeler, bu sonbaharda kullanıcılarla buluşacak.

Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC 2024) iOS 18'i tanıttı - Dünya Gazetesi

Apple, sesli komutlar ve göz ile el takibi ile çalışan sanal gerçeklik gözlüğü "Apple Vision Pro"nun sekiz yeni ülkede satışa sunulacağını açıkladı. 28 Haziran'da Çin, Japonya ve Singapur'da, 12 Temmuz'da ise Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve İngiltere'de piyasaya sürülecek.