Apple, Google'ın gönlünü aldı: Vision Pro için YouTube geliyor

Apple, Google'ın gönlünü aldı: Vision Pro için YouTube geliyor
Apple Vision Pro için uygulama geliştirmeyeceğini açıklayan YouTube, bu karardan vazgeçtiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, yeni uygulamanın yol haritası içinde olduğu belirtildi. Ancak YouTube'un Vision Pro uygulamasına ilişkin pek çok bilinmeyen bulunuyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın son günlerde piyasaya sürdüğü Vision Pro, tüketiciler arasında büyük bir heyecan uyandırdı. İnsanlar, Apple'ın karma gerçeklik deneyimini yaşayabilmek için Vision Pro satışlarında bir patlama yaşattılar. Ancak Vision Pro'nun henüz tamamlanmış bir cihaz olmadığı gerçeği de göz ardı edilmemeli.

Daha önce duyurduğumuz gibi, YouTube, Vision Pro için özel bir uygulama geliştirmeyeceğini açıklamıştı ve kullanıcılar sadece Safari üzerinden YouTube'a erişebileceklerdi. Ancak şimdi durumun değiştiği anlaşılıyor. Zira The Verge ile yapılan bir röportajda, bir YouTube sözcüsü Vision Pro için uygulama geliştirme kararı aldıklarını açıkladı.

1.webp

Ancak henüz uygulamanın ne tür özellikler sunacağı ve ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

APPLE VİSİON PRO'YA YOUTUBE UYGULAMASI GELİYOR

Jessica Gibby adlı sözcünün yaptığı açıklamada özel bir duyurunun olmadığı, ancak Vision Pro uyumlu bir YouTube uygulamasının yol haritası içinde olduğu belirtildi. Dolayısıyla, uygulamanın ne tür özellikler sunacağı ve ne zaman yayımlanacağı gibi konular şu anda belirsizliğini koruyor.

142563.webp

Özellikle Vision Pro için geliştirilecek YouTube uygulamasının 3D ve 360 derece videoları destekleyip desteklemeyeceği konusu önemli. Ancak bu konuda henüz net bir açıklama yapılmadı. YouTube, en iyi çabayı göstereceklerini ancak uygulamanın kapsamının ne olacağını ilerleyen süreçte göreceğimizi belirtiyor. Bu arada, Safari'de 3D ve 360 derece video desteğinin bulunmadığını hatırlatalım. Dolayısıyla, Vision Pro kullanıcıları bu özellikten mahrum kalabilirler.

523.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar