Apple düğmeye bastı: Siri'ye tarihi güncelleme geliyor!

Apple düğmeye bastı: Siri'ye tarihi güncelleme geliyor!
Apple'ın sesli asistanı Siri için yeni bir güncelleme üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu güncellemenin, WWDC 2024'te yenilenmesi bekleniyor.

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Siri, uzun bir süredir Google Asistan gibi rakiplerine kıyasla kullanıcıları tatmin etmekte zorlanıyordu. Ancak şirket, ChatGPT benzeri sohbet botlarına karşı rekabeti artırmak amacıyla Siri üzerinde önemli geliştirmeler yapmaya hazırlanıyor.

s1.jpg

Bazı teknoloji yazarlarının doğru tahminlerine göre, WWDC 2024 etkinliğinde Apple, Siri için Ajax modeliyle desteklenen yeni bir güncelleme sunacak. Bu güncelleme, Siri'nin farklı cihazlar arasında daha doğal konuşmalara olanak tanıyacak, böylece kullanıcılarıyla daha etkileşimli bir deneyim sunacak.

s2.jpg

Yeni güncellemenin odak noktalarından biri, Siri'nin soruları daha iyi anlamasını sağlamak olacak. Ajax modeli, Siri'nin daha karmaşık sorulara daha akıllıca yanıt vermesini sağlayacak, böylece asistan daha etkili ve kullanıcı dostu hale gelecek.

s3.webp

Geliştirmelerin mikrofon erişimine de odaklandığı belirtiliyor. Bu sayede Siri, kullanıcının komutlarını daha iyi duyabilecek ve daha güçlü cevaplar verebilecek. Önceki kullanıcı deneyimlerinde yaşanan bazı sorunların giderilmesi ve asistanın daha hassas hale getirilmesi planlanıyor.

s4.webp​​​​​​​

Yapay zeka destekli Siri'nin iOS 18 beta sürümü, önümüzdeki yaz döneminde duyurulabilirken, kararlı sürümünün iPhone 16 ile birlikte sonbaharda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu güncelleme, Apple kullanıcılarına daha akıllı ve etkileşimli bir sesli asistan deneyimi sunmayı hedefliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar