Apple CEO'su Tim Cook: Çin'den daha kritik bir tedarik zinciri yok

Apple CEO'su Tim Cook: Çin'den daha kritik bir tedarik zinciri yok
Apple CEO'su Tim Cook, Çin'deki alt yüklenicilerin şirket açısından önemine dikkat çekerek, "Dünyada bizim için Çin'den daha kritik bir tedarik zinciri yok." dedi.

Cook, Çin'in Şanghay şehrindeki yeni perakende satış mağazasının açılışına katılmak üzere ülkeyi ziyaret etti. Ziyaretinde, metal kaplama tedarikçisi BYD, dokunmatik ekran üreticisi Lens Technology ve elektronik parça üreticisi Everwin Precision gibi Çin ana karasındaki alt yüklenici ortaklarıyla bir araya geldi.

Çin ile ABD ve Batı arasındaki jeopolitik gerilimlerin artmasıyla birlikte, ekonomik güvenliğe ilişkin endişeler ve tedarik zincirlerinin yeniden yapılandırılmasına yönelik eğilimlerin arttığı bir dönemde, Cook Çinli şirketlerin Apple'ın tedarik zincirindeki önemini vurguladı.

Cook, Çin'in Apple için kritik bir tedarik kaynağı olduğunu belirterek, son 30 yılda Çin'deki varlıklarını genişlettiklerini ve yatırımlarını artırdıklarını ifade etti.

Apple CEO'su, Şanghay'daki uygulamalı araştırma merkezini genişleteceklerini ve bu yıl Şıncın'da yeni bir laboratuvar kuracaklarını açıkladı.

Açılışta Çinli iş ortaklarıyla bir araya gelen Cook, karşılıklı kazanca dayalı ilişkilerini geliştirerek Çin'deki iş ortaklarıyla işbirliğini sürdüreceklerini vurguladı.

Çinli şirketlerden BYD, Apple ürünleri için metal kaplama imalatı yapıyor ve ayrıca iPhone, iPad ve Apple Watch için özel montaj hizmetleri sağlıyor.

Lens Technology, Apple ile çalışarak birçok ürünün cam ve metal bileşenlerini üretiyor.

Everwin Precision ise Apple Watch ve diğer ürünler için elektronik parça üretiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar