AP'deki rüşvet skandalı büyüyor! Yolsuzluk davasının kilit ismine şartlı tahliye

AP'deki rüşvet skandalı büyüyor! Yolsuzluk davasının kilit ismine şartlı tahliye
Belçika polisi ve adli makamlar tarafından yapılan yolsuzluk ve kara para aklama soruşturması kapsamında gözalrına alınan ve o tarihten bu zamana kadar hapiste olan Avrupa Parlamentosu'nun eski üyesi İtalyan siyasetçi Antonio Panzeri şartlı tahliye edildi.

TURGAY SAKARYA/GÜNBOYU

9 Aralık 2022 yılında başlatılan rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve Brüksel’de hapiste olan Avrupa Parlamentosu''nun (AP) eski üyesi İtalyan siyasetçi Antonio Panzeri’nin elektronik bilezik taşımak kaydıyla şartlı tahliye edileceği açıklandı.

 Panzeri’nin avukatı Laurent Kennes tarafından müvekkili için alınan karara ilişkin yapılan açıklamada, "Birkaç güne kadar bu karar uygulanacak. Kendisine cezasını çekmeye devam edeceği konutta elektronik bilezik takılacak’’ denildi.

DEVLETLE ANLAŞIP, İTİRAF ETMİŞTİ

AP ve Avrupa Birliği''ni sarsan (AB) rüşvet soruşturmasında gözaltına alınan ve tutuklanan Antonio Panzeri, tutukluluk sürecinde Belçika makamlarıyla bir anlaşma yaptığı ve bu anlaşma kapsamında itirafçı olarak soruşturmaya katkı yapması karşılığında bazı avantajlar sağlayacağı açıklanmıştı. Aynı soruşturmada tutuklanan ve hala hapiste bulunan eski AP Başkan Yardımcısı Yunan siyasetçi Eva Kaili ve dokunulmazlığı kaldırılarak tutuklanan Belçikalı eski AP üyesi Marc Tarabella ise halen hapiste bulunuyor.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar