Trafik polisliğinden Antarktika'ya uzanan ilginç hikaye

Trafik polisliğinden Antarktika'ya uzanan ilginç hikaye
Antartika'ya giden ekip içinde yer alan Hilal Ay, ilginç hikayesi ile dikkat çekiyor. Konya'da biyoloji öğretmenliği okuduktan sonra ani bir kararla trafik polisi olan Ay, yaptığı hizmetler sonrası kendisini bilime adayarak Türkiye'den Antarktika'ya giden ekip içinde yer almayı başardı.

TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda 22 Ocak''ta başlayıp 46 gün süren Antarktika Bilim Seferi''nin katılımcıları arasındaki bir isim, ilginç hayat hikayesiyle dikkat çekiyor. Konya Selçuk Üniversitesİ Biyoloji Öğretmenliği Bölümü''nden 2005''te mezun olan Ay, daha sonra aynı üniversitede yüksek lisans yaparken girdiği polislik sınavını kazandı. Konya ve Van''da 4 yıl polislik görevinde bulunan Ay, 2010''da, yüksek lisansını tamamlayıp doktoraya başlayacağı sırada aldığı bir kararla bilimsel araştırmalar yapmak için polislikten ayrıldı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi''nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan bilim insanı, burada doçentliğe kadar yükseldi. Sıra dışı kariyeri ile dikkat çeken Ay, Cumhurbaşkanlığı tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde,  22 Ocak''ta başlayacak Antarktika Bilim Seferi''nin ekibi içerisinde yer almayı başardı.

Son olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapan ve  "Hedefim ülkem için katmadeğer yaratabilecek biyoteknolojik ürün ortaya çıkarmak'''' diyen Doç. Dr. Hilal Ay, ''''Polisken bilim insanı olma hedefim hiç aklımdan çıkmadı" şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar