Köpekler zehirlenerek öldü: Belediye parkı kapattı

Köpekler zehirlenerek öldü: Belediye parkı kapattı
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde şüpheli şekilde ölen köpekler endişe yarattı. Mahalle sakinleri köpeklerin ölümünde zehirlenme olduğunu düşünüyor.

Antalya''nın Muratpaşa ilçesindeki Meydankavağı Mahallesi''nde 9 Ağustos gününden başlayarak 8 köpeğin şüpheli olarak ölmesi endişe yarattı. Muratpaşa Belediyesi parkı 15 gün boyunca kapattı.

Sol Haber''den Yusuf Yavuz''un haberine göre; öldürülen köpeklerle ilgili Muratpaşa Belediyesi yetkilileri 1551 Sokak''taki iki parkta zirai zehir tespit edildiğini ve belediye ekipleri tarafından asılan "Bu alanda tehlikeli (zehirli) zirai madde tespit edilmiştir. Alan 15 gün süreyle kullanıma kapatılmıştır" yazılı afişle parkların 15 gün boyunca kapatıldığını duyurdu. 

OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’na bağlı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) birimi ekiplerinin inceleme başlattığı olayla ilgili mahalle sakinleri, "Her gün pek çok köpeğin feci şekilde can çekişerek ölmesi hepimizi derin üzüntüye boğdu. Yıllardır bu mahallenin bir parçası olan ve çok sevilen köpeklerin zehirlenerek yaşamdan koparılması adeta yas havası yarattı. Bu köpekler her apartmanın verdiği yiyeceklerle yaşamına devam eden, çocukların sevgilisi, dünya tatlısı canlılardı" dedi. 

"TEDİRGİNLİK DEVAM EDİYOR"

Parkların Muratpaşa Belediyesi tarafından kapatılmasına rağmen tedirginliğin devam ettiğini söyleyen bir mahalleli, " Köpek ölümleri devam ediyor. Hatta bu köpeklerin arasına sahipli ve tasmalı gezen köpekler de eklendi. Bu köpeklerin sahipleri çaresizliği çok derinden hissediyor, adeta evlatları gibi olan köpeklerinden koparıldılar çünkü. Birçok kedinin de bu zehirlemede yaşamını yitirdiği biliniyor” ifadelerini kullandı. 

"KÖPEKLER KOLAYCA HEDEF HALİNE GELİYOR"

Sokak hayvanları için oluşturulan ve bu hayvanların hedef gösterilmesine neden olduğu iddia edilen HAVRİTA adlı dijital harita uygulamasıyla ilgili mahalle sakinleri, “Bu uygulama sayesinde köpeklerin yaşadığı çevrelerin işaretlenmiş olduğunu görebiliyorsunuz. Bu işaretlemelerin yapılması, köpeklerin kolayca hedef gösterilmesi anlamına geliyor. Kaldı ki ölümlerin yaşandığı bu sokakların bu uygulamada işaretlenmiş olduğu rahatça görülebilir” görüşünü dile getirdi.

Anneler, çocuk parklarına atılan zehirden dolayı çocuklarıyla ilgili endişe ederken; emniyet güçleri de bölgedeki kamera kayıtlarını toplamaya başladı.

"İNSANLAR KORKU İÇERİSİNDE"

Meydankavağı Mahallesi''nde yaşayanların polise birçok defa şikâyet talebinde bulunduğu olayla ilgili mahalle sakinleri suçluların bir an önce bulunmasını ve ceza almasını istiyor. İnsanların korku içerisinde olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, "köpeklerini dışarı çıkartamayacak duruma geldiler. Mahalle sessiz, çünkü çocuklar parkta bile oynayamıyor, acı ve sır dolu ölümler devam ediyor. Tek isteğimiz duyulmak ve anlaşılmak, bir yardım eli. Devletin yanımızda olması, sokaktaki zehrin tespiti ve temizlenmesini istiyoruz. Artık ölümlerin son bulmasını, bu zalimliği yapanların cezasız kalmamasını istiyoruz" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar