Anne adayları bayram ziyaretlerinde yanınıza bunları almayı unutmayın!

Anne adayları bayram ziyaretlerinde yanınıza bunları almayı unutmayın!
Uzmanlar bayram ziyaretlerinde anne adaylarının sağlıklarına dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor. Bulaşıcı hastalıklardan kendilerini korumak için kalabalık ortamlarda maske kullanımı tavsiye ediliyor.

Ramazan Bayramı, birbirinden muhteşem tatlılar ve ikramların sofraları süslediği, sevdiklerle yapılan bayram ziyaretlerinin coşkuyla karşılandığı bir dönem. Ancak bu mutlu günlerde hamilelerin sağlık açısından dikkat etmeleri gereken bazı önlemler bulunuyor.

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, hamile kadınlara Ramazan Bayramı boyunca sağlıklı kalabilmeleri için bazı önerilerde bulundu.

Prof. Dr. Kavak, özellikle bahar aylarının nezle ve grip mevsimi olduğunu hatırlatarak, hamilelerin aile ziyaretleri sırasında sık sık kolonya kullanmalarını, ortamı havalandırmalarını ve maske takmalarını tavsiye etti.

hamile.jpg

Tatil beldelerinde bulunan hamilelere de seslenen Prof. Dr. Kavak, güneşin zararlı etkilerinden korunmaları için yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmalarını, güneşli saatlerde dışarı çıkmamalarını ve mümkünse yüzme gibi hafif egzersizler yapmalarını önerdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar