Ankara'dan kulis bilgisi: AKP'nin akaryakıt planını açıkladı...

Ankara'dan kulis bilgisi: AKP'nin akaryakıt planını açıkladı...
Kulislerden yansıyan bilgilere göre üst düzey bir AKP'li yetkili, "Ekmeği 4 TL'ye, akaryakıt fiyatını 21-22 TL'ye sabitlersek, normalleşir, seçimler için fırsata döner" dedi.

ANKARA'DAN KULİS BİLGİSİ: AKP'NİN AKARYAKIT PLANINI AÇIKLADI...

Motorine, pazartesiyi salıya bağlayan gece 1 TL 26 kuruş, salıyı çarşambaya bağlayan gece de 79 kuruş zam hesaplanıyordu. Ankara''dan yapılan müdahaleyle yapılan zam geri çekilmişti. Kulislerde AKP''nin akaryakıt fiyatlarına ilişkin planı konuşulmaya başladı.

Anket sonuçlarında oy oranı giderek düşen ve ekonomik sıkıntılardan dolayı partiden uzaklaşan seçmeni geri kazanmaya çalışan AKP''nin seçime kadar akaryakıt fiyatlarını sabit tutmaya çalışacağı ortaya çıktı.

Gazete Durum''da yer alan habere göre, AKP''li yetkili şunları söyledi: 

"Artık şu net, seçim 2023’te olacak. Cumhurbaşkanı''mız sadece "günü söylemedi" diyerek, erken-baskın seçim tartışmalarına nokta koyuyor. Seçim tarihi için, haziran ayında üniversite sınavlarının yapılacak olması da dikkate alınarak 14 Mayıs tarihi öne çıkıyor. Parti içinde mayısın son pazar günü veya haziran ayının ilk pazar günü için de seçim tarihi önerenler var.

Emtia üretimleri de normal seyrine ulaştı ve artık fiyatları sabitledi. Yani demirin kilosu 13-14 TL arasında gidip geliyor ama 16 TL''yi görmüyor. Çimento, enerji fiyatları belli noktada gidiyor. Fiyatları sabitleyebilirsek, örneğin ekmeği 4 TL''ye, akaryakıtı 21-22 TL''ye sabitlersek bizde normalleşir bu iş. Bunu seçimler için fırsata döndürebiliriz.

Bizim coğrafyamızda ortaya çıkan savaşlar, Amerika’yı, İngiltere’yi Avrupa Birliği’ni rahatsız ediyor ve bu bölgeyi yeniden dizayn etmeye çalışıyorlar. Arap Baharı’nın da zaten Orta Doğu’yu yeniden şekillendirme politikası olduğu bugün net şekilde görünüyor. Bu çerçeveden baktığımızda, Türkiye onların önünde engel oluşturmaya başladı. Vatandaşa bunu anlatınca karşılık buluyor. Ekonomik krizin nasıl çözüleceğini anlatınca dinliyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar