Sabır taşı çatlıyor: İki ilde daha ekmeğe zam geldi

Sabır taşı çatlıyor: İki ilde daha ekmeğe zam geldi
Ankara Büyükşehir Belediyesi halk ekmeğe zam yapıldığını duyurdu.

SABIR TAŞI ÇATLIYOR: İKİ İLDE DAHA EKMEĞE ZAM GELDİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın sabır sözleri ekonomideki krizi çözmüyor. Yemek masalarının bir numarası olan ekmeğe Ankara''da zam geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek un, maya, işçilik, enerji ve diğer giderlerdeki yüksek artışlardan dolayı 250 gram ekmeğe zam yapma kararı aldı. ABB''nin yapacağı yeni zamla birlikte halk ekmek pazartesi günüyle birlikte 3 TL''den satışa sunulacak. 

Ankara Halk Ekmek''ten yapılan açıklamada; 

"Ankara Büyükşehir Belediyesi her gün yaklaşık 1 milyon adet üretilen 250 gram Halk Ekmek ile vatandaşlarımızın bütçesine büyük katkı sağlanmaktadır. Bu bakımdan, maliyetlerin sürekli ve soluksuz olarak artmasına rağmen uzun süre Halk Ekmek’te fiyat artışı yapılmamış, un stoku bitene dek zararına satışlar sürdürülmüştür.

Önceki fiyat artışının yaşandığı 2 Mart 2022 tarihinden bu yana unda %80, mayada %81, elektrikte yüzde 67, doğal gazda yüzde 75, işçilikte yüzde 37, nakliye/büfe payı maliyetinde yüzde 39 ve diğer kalemlerde (amortisman, bakım vb.) yüzde 17 fiyat artışı yaşanmıştır. Maliyetlerdeki bu yüksek artışlar Halk Ekmek’te de fiyat artışını zorunlu kılmıştır.

Ankara Halk Ekmek''in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kâr elde etmeksizin ve maliyetine 3 TL olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek halen 4 TL’ye satılmaktadır" denildi. 

Kilis''te de un fiyatlarındaki artışa daha fazla dayanamayan esnaf, 166 gram ekmeğe yüzde 20 oranında zam yaptı. 2,5 liraya satılan ekmek, 3 TL''ye yükseldi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar