BUPAR Araştırma Ankara’nın nabzını tuttu: Mansur Başkan gönüllerde taht kuruyor!

BUPAR Araştırma Ankara’nın nabzını tuttu: Mansur Başkan gönüllerde taht kuruyor!
AKP’nin elinden Ankara’yı alan Mansur Yavaş, yapılan araştırmaya göre, 2019’da yüzde 51 olan oyunu yüzde 54.6’ya çıkardı. Yurttaşların yüzde 64.5’i “Yavaş’a güveniyorum” dedi.

MANSUR BAŞKAN GÖNÜLLERDE TAHT KURUYOR!

Yerel yönetimlere ilişkin olarak anket çalışması yapan, Bupar Araştırma ve Danışmanlık şirketinin çalışmasının ikinci ayağını Ankara oluşturdu.

Cumhuriyet’ten Dilan Ayırkan’ın haberine göre, araştırma, Mart 2019’daki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı (ABB) yüzde 51 ile kazanan Mansur Yavaş’a desteğin arttığını gösterdi.

Yapılan araştırmada, 28 Mart-7 Nisan arasında Ankara’da 17 yaş ve üstü 1615 yurttaşla yüz yüze görüşüldü. Ankete katılanlara, “Yavaş ile AKP’den Mehmet Özhaseki bugün tekrar seçime girse kime oy verirsiniz” sorusu soruldu. Yurttaşların yüzde 54.6’sı bu soruya “Yavaş” yüzde 40.1’i ise “Özhaseki” yanıtını verdi. Yüzde 5.3’lük bir kesim ise “Kararsız” olduğunu söyledi.

Vatandaşlara, “Yavaş başarılı mıdır” sorusu yöneltildi. Yüzde 59.5’i “Başarılı”, yüzde 25.7’si “Başarılı değil”, yüzde 9.1’i “Ne başarılı ne değil”, yüzde 5.7’si de “Fikrim yok” yanıtını verdi. Ankette, “Bir belediye başkanı olarak Yavaş’a güveniyor musunuz” sorusu da yer aldı. Yüzde 64.5’i Yavaş’a güvendiğini, yüzde 29.6’sı güvenmediğini belirtirken yüzde 5.9’luk bir kesim ise fikir belirtmedi.

Katılımcılara, “Yavaş hakkında olumsuzluk duydunuz mu” sorusu da yöneltildi. Yüzde 76.7’lik bir kesim bu soruya “Hayır” yanıtını verdi. Yüzde 10.6 “Evet duydum” derken yüzde 12.7’lik bir kesim ise kararsız kaldı.

‘PARTİZANLIK VE YOLSUZLUK YAPMIYOR’

Katılımcılara “Yavaş’ın en beğendiğiniz özellikleri nelerdir” sorusu da yöneltildi. Katılımcılar bu soruya “Efendi, Türk geleneklerine saygılı, sosyal yardımlar yapıyor, partizanlık yapmıyor, belediyede yolsuzluk yapmıyor, gençlere önem veriyor, insanları işten çıkarmıyor, siyasi polemiklere girmiyor” yanıtlarını verdi.

Ankette “ABB’nin 25 yıl sonra CHP’ye geçmesi Ankara için nasıl oldu” sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 55.7’si “Daha iyi oldu”, 28.1’i “Daha kötü oldu” yanıtını verdi. Yüzde 8.9 “Değişen bir şey olmadı” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar