Ankara kulisleri bu haberle çalkalanıyor! AKP'li yetkili itiraf etti! Ekonomik krizin nedeni...

Ankara kulisleri bu haberle çalkalanıyor! AKP'li yetkili itiraf etti! Ekonomik krizin nedeni...
Yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşın belini her geçen gün bükmeye devam ederken, kulisleri sarsacak bir iddia da AKP'li yetkililerden geldi. Ekonomik krizin anketlere yansıdığını kabul eden AKP’li yetkililer, oy kaybını Hazine ve Maliye bakanlığına Nureddin Nebati’nin getirilmesine bağladı.

AKP'Lİ YETKİLİ İTİRAF ETTİ! EKONOMİK KRİZİN NEDENİ...

Birçok anket şirketi, özellikle ekonomik kriz nedeniyle AKP’deki gerilemeye dikkat çekerken, partinin oy oranını yüzde 30’un altında gösteriyor.

Yetkililer, asgari ücretle memur ve emekli maaşlarına ‘enflasyon ayarı’, 3600 ek gösterge gibi ‘iyileştirmeler’ sonrası partinin oy oranının ellerindeki anketlere göre yüzde 34’ten yüzde 38’e çıktığını söyledi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’a konuşan AKP’li yetkililer, ekonomideki krizin vatandaşların tercihinde belirleyici bir rol oynadığını kabul etti. Yetkililere göre Nebati’nin Hazine ve Maliye bakanlığına gelmesi ve Aralık 2021’deki kur krizi sonrasında enflasyondaki rekor artış partilerini olumsuz etkiledi. 

AKP’li yetkililer buna rağmen asgari ücret gibi bazı iyileştirmelerin olumlu etkilerini görmeye başladıklarını savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya attığı ‘yeni ekonomi modeli’nin uygulayıcısı olarak Lütfi Elvan’ın yerine getirilen Nebati’nin bakanlığında ekonomide neredeyse tüm göstergeler tepetaklak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar