Ankara Büyükşehir Belediyesi büyük felaketin yıl dönümünde hayatını yitiren vatandaşları andı

Ankara Büyükşehir Belediyesi büyük felaketin yıl dönümünde hayatını yitiren vatandaşları andı
Ankara Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için saat 04.17’de anma programı düzenledi. Anma programına ABB Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için anma programı düzenledi. Araplar Aile Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesinin Mamak Eserkent Sosyal Konutlarında misafir edilen depremzede vatandaşlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

krc-8558.jpg

Program, depremin meydana geldiği saat olan 04:17'de başladı ve yaşamlarını yitirenler için saygı duruşuyla başladı. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte konuşan Başkan Mansur Yavaş, depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek şunları söyledi: "Geçen yıl bu saatlerde maalesef çok büyük bir acı yaşadık. Binlerce insanımızı toprağa verdik ve acıları da hâlâ devam ediyor. Unutmak mümkün değil."

krc-8728.jpg

Yavaş, devletin bu yaraları en kısa sürede saracağına inandığını belirterek, "Binaları sağlam ve mevzuata uygun yapmak çok önemli. Ateş düştüğü yeri yakıyor maalesef. Yakınlarını kaybedenler başta olmak üzere herkese sabır, tedavi görenlere şifa diliyorum" dedi.

krc-8549.jpg

Anma programı sırasında, Kahramanmaraş'ta bulunan Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel ve Hatay'da bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ile görüntülü telefon bağlantısı gerçekleştirilerek taziyeler iletilirken, bir daha benzer felaketlerin yaşanmaması temennisinde bulunuldu. Yavaş, "Oradaki mağduriyetler bitinceye kadar burada bizlerin misafirisiniz. Dayanışmayla ancak bu zor günler atlatılır. O günlerde de bütün Türkiye ayağa kalktı, hep beraber el ele tutuşuldu. İnşallah bu dayanışma da devam edecek" ifadelerini kullandı.

krc-8595.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar