Ankara bunu konuşuyor: Bakan Şimşek vatandaşa kredi vermeyen özel bankalardan ne istedi

Ankara bunu konuşuyor: Bakan Şimşek vatandaşa kredi vermeyen özel bankalardan ne istedi
Son günlerde kredi almanın günden güne zorlaştığı Türkiye'de Bakan Mehmet Şimşek'in özel bankalara kredi çağrısı yaptığı belirtildi. İşte detaylar...

Türkiye'de gidilen para sıkılaşması nedeniyle bankalar müşterilerine kredi musluklarını kapatırken, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kritik bir kredi çağrısı geldi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) 66. Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu.

“Özel bankaların sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönem artık geride kalmalı. Çünkü bunun şartları ortadan kalkmıştır” diyen Şimşek, reel sektör desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kamu bankalarının ticari kredilerde öne çıktığını belirten Şimşek, özel bankaların da harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Şimşek, dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen toplantıda reel sektör temsilcilerinin hepsinin finansmana erişimde sorunlar yaşadıklarını söylediğini aktardı ve bankaların yatırımı, üretimi ve ihracatı desteklemesi gerektiğini dile getirdi.

Seçim sonrasında ticari kredide büyüme hızı iki yılın dibine gerilerken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dün Cevdet Yılmaz ve Mehmet Şimşek’in de katıldığı toplantıda “Reel sektör firmalarımız son dönemde finansmana erişimde büyük zorluklar yaşıyor.” demişti.

Şimşek ayrıca, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ürünlerinin katılım finansa uyumunu sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar