Angelina Jolie, tıptaki ırksal eşitsizliklere dikkat çekti: Çocuklarıma yanlış teşhisler kondu

Angelina Jolie, tıptaki ırksal eşitsizliklere dikkat çekti: Çocuklarıma yanlış teşhisler kondu
Angelina Jolie, 5 Temmuz Çarşamba günü American Journal of Nursing için kaleme aldığı görüş yazısında, sağlık sektöründeki ırksal eşitsizliğe dair düşüncelerini paylaştı.

Independent Türkçe'deki habere göre Ajan Salt'un (The Salt) yıldızı yazısına, sağlık merkezlerinin daha çok beyaz tene odaklandığını ve "ırk ve etnik kökene bağlı olarak, yaraları sıklıkla gözden kaçırdığını" belirterek başladı.

Jolie, "Farklı ırklardan çocukların annesi olarak, beyaz olmayan çocuklarıma bazen sağlıklarını tehlikeye atacak şekillerde yanlış teşhisler konduğunu gördüm" diye yazdı.

pp.jpg

Ünlü oyuncu görüş yazısında, koyu tenli kişilerdeki morlukları uygun araçlar olmadan tespit etmenin ne kadar zor olduğundan bahsetti. Kızı Zahara'yla bir anısını paylaşan Jolie şöyle yazdı: "Kişisel bir şeyden bahsetmek gerekirse, Etiyopyalı kızım Zahara tıbbi bir işlem için hastaneye yatırıldığında hemşire bana 'kesiklerinin etrafı pembeleşirse' onu aramamı söylemişti. Hemşireye boş boş baktım, söylediği şeyde neyin yanlış olduğunu anladığından emin değildim.

Hemşire odadan çıkınca kızımla konuştum ve ikimiz de enfeksiyon belirtilerini, kuşkusuz iyi niyetle söylemesine rağmen hemşirenin dediklerine göre değil, kendi bilgilerimize dayanarak gözlemlememiz gerektiğini biliyorduk."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar