Android deprem uyarı sistemi nedir? Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Android deprem uyarı sistemi nedir? Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?
Android cihazlarda depremden birkaç saniye önce kullanıcılara bildirim gidiyor. Birçok kullanıcı deprem uyarı sistemini nasıl açacağını merak ediyor. Peki Android deprem uyarı sistemi nedir? Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

Android deprem uyarı sistemi nedir?

Türkiye bir deprem ülkesi olduğundan dolayı neredeyse 2 ayda bir insanları korkutan depremler oluyor. Hal böyle olunca da teknolojinin sağladığı faydalar insanların dikkatini çekiyor. Android cihazlarda bulunan deprem uyarı sistemi ise son zamanlarda insanlar tarafından oldukça merak ediliyor. Peki Android deprem uyarı sistemi nedir? Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır?

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NEDİR?

Android Deprem Uyarı Sistemi, 3 milyardan fazla Android akıllı telefonun ivmeölçerlerini kullanarak deprem hareketlerini tespit eden bir sistemdir. Bu sistem, herhangi bir bölgede deprem olduğunda, o bölgedeki telefonların Google sunucularına sinyal göndermesini sağlar. Bu sayede, aynı bölgedeki sinyaller belirli bir eşiğin üzerine çıktığında, sistem bölgedeki deprem öncesinde uyarı gönderebilir.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ DEPREMİ TAHMİN EDİYOR MU?

Android Deprem Uyarı Sistemi depremi önceden tahmin eden bir sistem değildir. Sadece birkaç saniye önceden size bildirim gönderir.

SADECE ANDROİD TELEFONLAR MI KULLANABİLİR?

Deprem Uyarı Sistemi sadece Android cihazlarda kullanılabilir. iOS işletim sistemine sahip cihazlarda deprem uyarı sistemi bulunuyor, ancak Türkiye'de kullanılamıyor.

DEPREM UYARI SİSTEMİ İÇİN İNTERNET BAĞLANTISI GEREKLİ Mİ?

Deprem Uyarı Sistemi'nin çalışması için telefonda Wi-Fi, kablosuz internet bağlantısı veya veri bağlantısının olması gereklidir.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

Deprem Uyarı Sistemi'ni kullanmak isteyen Android kullanıcıları, telefonlarının Ayarlar uygulaması üzerinden Konum seçeneğine tıklayarak Gelişmiş Ayarlar bölümünden Deprem Uyarıları sistemine ulaşabilirler. Bu servisi etkinleştirmek isteyenler, Deprem Uyarılarını açarak bildirimlerin telefonlarına gelmesini sağlayabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar