Android deprem erken uyarı sistemi nasıl açılır? İşte deprem bildirimi alma yöntemi! Deprem uyarı sistemi yalnızca Android cihazlarda mı var?

Android deprem erken uyarı sistemi nasıl açılır? İşte deprem bildirimi alma yöntemi! Deprem uyarı sistemi yalnızca Android cihazlarda mı var?
Depremlerden sonra Android'in (Google'ın) deprem erken uyarı sistemi nasıl açılıp aktif hale getirileceği sıkça merak ediliyor. Android'de deprem erken uyarı sistemi nasıl açılır?

Özellikle İstanbul'da hissedilen son depremin ardından birçok vatandaş, deprem bildirimlerini almanın yollarını araştırıyor. 4 Aralık'ta Marmara Denizi'nin Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Çanakkale gibi birçok şehirde hissedildi. Bu sarsıntının ardından Google'ın geliştirdiği deprem erken uyarı sistemi konuşulmaya başlandı.

Android kullanıcıları için, deprem uyarı sistemini telefonlarında etkinleştirmenin yolları merak ediliyor. Bu uygulama, 3 milyardan fazla Android akıllı telefonunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak depremi algılar ve etkilenen bölgedeki Android kullanıcılarına uyarı gönderir.

Google'ın ABD merkezli teknoloji devi olarak ücretsiz olarak sunduğu bu uygulama için, telefonunuzda bildirimleri açmanız gerekiyor. Android'in deprem uyarıları yalnızca Wi-Fi, kablosuz internet bağlantısı ya da veri bağlantısı açıkken gönderilir.

Bu özelliği kullanmak istiyorsanız, telefonunuzun 'Ayarlar' menüsüne girin ve ardından 'Konum' > 'Gelişmiş' > 'Deprem Uyarıları' adımlarını takip ederek uygulamayı aktif hale getirin.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar