Amasya'da devrilen arpa yüklü TIR insanlığı ortaya çıkardı!

Amasya'da devrilen arpa yüklü TIR insanlığı ortaya çıkardı!
Amasya’da devrilen TIR'dan yola dökülen 25 tondan fazla arpa çiftçilerin dayanışmasıyla toplandı. Çiftçilerin kazada yaralanan arkadaşlarının ürün kaybı yaşamaması için adeta zamana karşı yarışarak örnek bir dayanışma gösterdi.

Doğantepe köyü yol ayrımında yaşanan olayda Göynücek ilçesine bağlı Koyuncu köyünde yetiştirdiği arpalarını teslim etmek için sıra bekleyen Abdullah Şahiner (67) yönetimindeki tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrildi.

SÜRÜCÜ HASTANEYE KALDIRILDI

Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve acil sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı şekilde çıkartılan sürücü Şahiner, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

a1.jpg

DÖKÜLEN ARPAYI TOPLAMAK İÇİN YARIŞTILAR

Yola dökülen tonlarca arpanın yağmurdan ıslanıp etkilenmemesi için bölgedeki çiftçiler seferber olarak küreklere sarıldı. Hububat aktarılmasında kullanılan alet el birliğiyle getirildi. Önce bir traktör römorkuna, sonra da kamyona ürünler yüklendi.

"ARKADAŞIMIZIN İMDADINA YETİŞTİK"

Yola dökülen ürünlerin toplanması için gayret gösteren çiftçilerden Fatih Kurt, “Bir tır dolusu arpa devrildi. Hemen yetişerek sürücüyü ambulansa taşıdık. Arpaları da doldurarak teslim ettik” dedi. Ürünlerinin teslimi sonrası karşılaştığı kazaya duyarsız kalmayan Abdullah Şahinkaya da, “Arkadaşımızın imdadına yetiştik. Kim olsa aynı şeyi yapardı” diye konuştu.

a2.jpg

ZİRAAT ODASI BAŞKANI: "ÖRNEK BİR DAYANIŞMA"

Dökülen ürünlerin toplanmasına kendisi de destek olan Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci ise, “Çiftçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Örnek bir dayanışma sergilediler. Biz Türk milleti olarak dayanışmayı her yerde gösteririz” şeklinde konuştu. Mustafa Cebeci, sağlık durumu iyi olan tır sürücüsü çiftçiye de geçmiş olsun dileğini iletti.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar