Mustafa Denizli Altay'ı Süper Lig'e taşıdı

Mustafa Denizli Altay'ı Süper Lig'e taşıdı
TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselecek 3. ve son takımın belli olacağı play-off final maçında Altınordu ile Altay, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşılaştı ve maçın sonunda Altay, Süper Lig biletini aldı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve saat 20.00'de başlayan mücadelenin hakemi ise tecrübeli hakem Cüneyt Çakır oldu. Maç Altay'ın galibiyetiyle sona erdi.

Altınordu - Altay: 0-1 (MAÇ SONUCU)

İlk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıda oyuna giren TFF 1. Lig'in gol kıralı Paixao, 89. dakikada Altay'ı 1-0 öne geçirdi. Maçın bu skorla bitmesiyle birlikte Mustafa Denizli yönetimindeki Altay, 18 yıl sonra Süper Lig'e çıktı. Futbolcular maçın bitmesiyle birlikte Süper Lig'e çıkmanın mutluluğunu yaşarken kendilerine Süper Lig'e taşıyan hocaları Mustafa Denizli'yi de omuzlarına aldılar.

mustafa-denizli-ic.jpg

Gençlik yıllarını geçirdiği takım olan Altay'a 38 yıl sonra teknik direktör olarak dönen Mustafa Denizli, Altay'ı Süper Lig'e taşıdı.

Denizli kazandıkları başarıyla ilgili duygularını şu sözlerle aktardı:

"Ömrüme ömür kattı çok şampiyonluklar yaşadım ama bu farklı bir şey duyguları tarif edemem. Geriye dönüp baktığımda hayatımın 18 yılı burada geçmiş, gençlik yıllarımı bu kulübe vermişim. Bu Altay önünde büyük ismi olan belki de tek kulüp Büyük Altay'ın bir ferdi Büyük Mustafa olarak ayrılmıştım öyle de döndüm. "

 

İLK 11'LER

Altınordu: Erhan, Rahmi Salih, Kahraman, Yusuf Yalçın, Sinan, Oğulcan, Furkan, Recep, Ahmet İlhan, Metehan, Hüsamettin

Altay: Cihan, Mehmet Erdem, İbrahim, Murat, Cebrail, Thiam, Scuk, Kappel, Poko, Ziya, Regattin

MAÇA İZMİR MARŞI DAMGA VURDU

İlk yarısı 0-0 sonuçlanan mücadeleye tribünlerden duyulan İzmir marşı damga vurdu. İzmir derbisine sahne olan maçta tribünlerde okunan İzmir Marşı sosyal medyada gündem oldu. 

Mücadelenin sonucuna göre Adana Demirspor ve Giresunspor'un ardından Süper Lig'e çıkan 3. takım Altay oldu.

MAÇTAN NOTLAR

İzmir ekipleri Altınordu ile Altay arasında oynanan Spor Toto 1. Lig play-off final maçını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi.

Süper Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği play-off final maçını takip etmek için Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen Bakan Kasapoğlu, karşılaşmayı protokol tribününden seyretti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar