Altında art arda rekor!

Altında art arda rekor!

Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bankanın bu yıl faiz oranlarını muhtemelen düşüreceğini yinelemesinin ardından 2 bin 169 dolara yaklaşarak rekor yeniledi.

Değerli metallerin ons fiyatı dün 2.164 dolara yükselerek rekor seviyeye çıkarken, bugün de 2.169 dolara yaklaştı.

Altının ons fiyatındaki artış, son dört gündür rekor seviyelerde seyretmesiyle dikkat çekiyor. Aralık 2023'ün başında rekor kırarak ons başına 2.135 dolara ulaşan altın fiyatı, o zamandan bu yana yaklaşık 2.000 doların üzerinde seyretti.

Analistler, yüksek faiz oranlarının altın fiyatını baskı altına aldığını ancak dün Federal Rezerv'in (Fed) faiz indirimine gitme olasılığını destekleyen açıklamalarıyla altının destek bulduğunu belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell, dünkü açıklamasında, faiz indirimi için gereken enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye yaklaştığını belirterek, bu hedefe ulaşmaya "uzak olmadıklarını" ifade etti.

Analistler, altının sürekli bir gelir getirmediğini ve güvenli liman olarak kabul edilen ABD tahvilleri gibi diğer varlıklarla karşılaştırıldığında, bu tür ortamlarda daha az çekici hale geldiğini belirtti.

Altın alımlarının, merkez bankaları tarafından son iki yıldır rekor düzeyde devam ettiği, Dünya Altın Konseyi'ne göre altın fiyatlarındaki ivmelenmeye yaklaşık yüzde 10 ila 15 oranında katkı sağladığı da kaydedildi.