Altın tasarruf sistemi devreye girdi! İşte detaylar

Altın tasarruf sistemi devreye girdi! İşte detaylar
Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasını hedefleyen "Altın Tasarruf Ekosistemi Projesi" dün itibariyle başladı. Vatandaşlar, Darphane tarafından üretilen ziynet altınlarını adet fark etmeksizin sisteme dahil olacak banka ve finans kuruluşlarında Çeyrek Hesap ya da Kazandıran Çeyrek Hesaplara yatırabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "altin.gov.tr" sitesini ve yeni sistemin avantajlarını sosyal medya hesabından duyurdu. Sistemde, "Darphane Çeyrek Altın sistemi, Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi, Banka Altın Değerleme Sistemi" yer aldı. Vatandaşın altınları Tasarruf Mevduat Sigortası Fonu güvencesinde olacak.

Vatandaşlar, Darphane tarafından üretilen ziynet altınlarını adet fark etmeksizin sisteme dahil olacak banka ve finans kuruluşlarında Çeyrek Hesap ya da Kazandıran Çeyrek Hesaplara yatırabilecek. Daha sonra istedikleri zaman, aynı cins altını banka şubelerinden çekebilecek. 

TMSF GÜVENCESİNDE

Yastık altında tutulan altınların kaybolma, çalınma gibi riskleri de ortadan kalkacak, banka altın hesapları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) güvencesi altında olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar