Altın profesörü açıkladı: "Bu sadece buzdağının görünen kısmı"

Altın profesörü açıkladı: "Bu sadece buzdağının görünen kısmı"
Altın üzerine yaptığı yorumlar nedeniyle "altın profesörü" olarak tanınan İslam Memiş, 10 gün sonra görülecek kur hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

ALTIN PROFESÖRÜ AÇIKLADI: "BU SADECE BUZDAĞININ GÖRÜNEN KISMI"

Altın fiyatlarında yükseliş tüm hızıyla devam ediyor. Bugün gram altın 1090 lirayı geçti. Para ve altın piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, bu yükselişin buzdağının görünen kısmı olduğunu, asıl yükselişin ise yakın bir tarihte yaşanacağını açıkladı. 

"2023 ALTININ YILI OLACAK"

Memiş,"Reel olarak altın 1100 bandını geçti ancak kur olarak da bu hafta geçmesi bekleniyor. Ben daha önceden 2022 yılının sonlarına kadar altının 1450 lira olabileceğini söylemiştim ancak altın yalnızca dolar kurundan destek alarak yükseldi, uluslararası piyasalar ons altını baskıladı bu yüzden de gerçek bir artış yaşanmadı. Ancak FED''in açıklamaları ve Avrupa Merkez Bankası''nın verdiği sinyaller çok net şekilde gösteriyor ki 2023 altının yılı olacak." dedi. 

"OCAK AYINA BU SEVİYEDEN BAŞLAR"

Memiş, altının uzun ve kısa vadede yönü hakkında konuşurken "Gram altının Mart ayının sonlarında 1400-1450 lira seviyelerine yaklaşacağını düşünüyorum ancak kısa vadeli yatırımlar ile kar elde edilmek isteniyorsa altın bu konu için de gayet elverişli durumda. Ocak ayının ortalarında gram altının 1150 lira seviyelerine çıkacağını söylemek hiç de hayalperestlik olmaz" ifadelerini kullandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar