Altın fiyatlarında düşüş! 8 ayın zirvesinden geriledi

Altın fiyatlarında düşüş! 8 ayın zirvesinden geriledi
Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz gün Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağına yönelik beklentilerin artmasıyla birlikte sert yükselen ons altın, Rusya`nın tatbikatlar kapsamında görevlerini tamamlayan bazı askeri birliklerin, bağlı bulundukları üslere dönmeye başladıklarını duyurmasıyla birlikte 8 ayın zirvesinden geriledi. İşte detaylar…

Para ve emtia piyasaları Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi fiyatlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün ons altın Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağına yönelik beklentilerin kuvvetlenmesiyle 1881 dolara kadar yükselerek 8 ayın zirvesine çıkmıştı. Dün Rusya cephesinden ise kritik bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya’nın Güney ve Batı askeri bölgelerinde yer alan bazı birliklerin tatbikat kapsamında görevlerinin tamamlandığını kaydetti. Konaşenkov, söz konusu birliklerin bağlı bulunduğu garnizona geri çekildiğini bildirdi.

ONS ALTIN 1856 DOLARDAN KAPANDI! 

Rusya’nın tatbikat bölgesinde görevini tamamlayan bazı askeri birliklerini üs bölgelerine çekmesiyle birlikte piyasalarda jeopolitik riskler hafifledi. Ons altın kritik gelişme sonrası geçtiğimiz gün 8 ayın zirvesinden geriledi. 1845 dolara kadar düşen ons altın 1856 dolardan kapandı.

Bugüne 1854 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda sakin bir seyir izleyerek 1856 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1851 dolar, en yüksek ise 1856 dolar seviyeleri görüldü. Analistler Rusya-Ukrayna gerginliğinde tansiyonun daha da düşmesi halinde güvenli liman olarak altına yönelmiş yatırımcıların satışlarının gelebileceğini ve ons altında fiyatın 1831 dolar desteğine doğru geri çekilebileceğini belirtiyor. Buranın altında ise 1820 dolar desteği bulunuyor.

GRAM ALTINDA  SON DURUM 

Yurt içinde ise gram altın fiyatı ons altındaki hareketlerden etkileniyor. Geçtiğimiz güne 818 liradan başlayan gram altın, 808 liraya kadar geri çekildi ve 810 liradan kapandı.

Gram altın bugüne 810 liradan başladı. Gram altın önceki kapanış seviyesine göre yatay bir seyir izleyerek 811 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 809 lira, en yüksek ise 811 lira seviyeleri görüldü. (VATAN)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar